Данильчук працює «інтенсивніше» ніж Муляренко

1723 0

Ми у соцмережах:

Олександр Данильчук

Голові Рівненської облради та його першому заступнику на минулій сесії збільшили зарплату. Відповідно до проголосованого депутатами рішення, Олександр Данильчук та Сергій Свисталюк отримуватимуть 15-відсоткову надбавку до посадового окладу за те, що мають доступ до державної таємниці.

Такі надбавки передбачено законом, але у лютому, коли рада голосувала за зарплату для тоді щойно обраних голови та першого заступника, цю надбавку не включили. В Олександра Данильчука посадовий оклад — 15,4 тис. грн, у Сергія Свисталюка — 13,8 тис.грн. Тобто з надбавкою пан Данильчук щомісяця матиме на 2310 грн більше, а пан Свисталюк — на 2070 грн.

Голова та перший заступник також мають щомісячні премії (60% до окладів), надбавки за стаж, ранг, а також 90% до окладу за інтенсивність роботи. Якщо порахувати, то зарплата голови облради у місяць становитиме близько 45 тис. грн. Першого заступника — менше 40 тис. грн. Окрім цього, ще передбачено премії до свят та матеріальна допомога. Кошти їм виплачують із обласного бюджету.

Голова Рівненської міської ради Володимир Хомко має менший посадовий оклад — 11,6 тис. грн, його заступники — 9,6 тис. грн. Проте отримує міський голова ще 30% надбавки за вислугу років, набавку за ранг, 50-відсоткову надбавку за високі досягнення у праці та стовідсоткову премію. За підрахунками, у місяць пан Хомко має близько 46 тис. грн. Його заступники — у межах 40 тис. грн. Кошти їм виплачують з міського бюджету.

«Найгірше» – керівництву Рівненської ОДА, яке отримує зарплати з державного бюджету. Посадовий оклад голови ОДА — 11,4 тис. грн, першого заступника — 10,2 тис грн. Вони можуть мати надбавку за вислугу років, 100-відсоткову набавку за інтенсивність праці, а також премії та матеріальну допомогу. У Рівненській ОДА зазначають, що голова Олексій Муляренко з часу свого призначення фактично працює лише на «голу ставку». У жовтні він, наприклад, отримав 18,2 тис. грн зарплати, а от його перший заступник Віталій Ундір — 38,8 тис. грн.

Зазначимо, що за даними управління статистики, середня заробітна плата на Рівненщині восени становила 7243 грн.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також