Де безпечно купатися

2594 0

Ми у соцмережах:

Де безпечно купатися

Рівненські епідеміологи дослідили, які водойми Рівненської області є безпечними для літнього відпочинку. Найчистішими виявилися річки та ставки у Корецькому та Острозькому районах. А найбільш забруднені — водойми у Рівному та Костопільському районі.

Дослідження проводив Рівненський обласний лабораторний центр. Його фахівці стверджують, що в Рівному з озера Басів Кут щотижнево проводились лабораторні дослідження води, і жодного разу якість її не відповідала всім показникам безпеки. В Костопільському районі вода річки Замчисько не відповідала вимогам санітарних норм у 83% випадках.

У незадовільному стані перебувають озера, ставки та річки Рівненського (57,7%), Гощанського (55,6%), Дубенського (39,3%), Радивилівського (24%), Березнівського (18,8%) районів. Трохи чистішими є водойми на Млинівщині, Зарічненщині та Володимиреччині. Відносно безпечно, на думку епідеміологів, поїхати до водойм в Сарненський, Рокитнівський, Дубровицький та Здолбунівський райони. А найменше відхилень якості води виявлено у Корецькому та Острозькому районах.

— Ми відбирали проби води в річці Корчик в Корці, де є стихійні місця відпочинку, — розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду за неінфекційними захворюваннями Рівненського лабораторного центру Марта Гоч. — В Острозькому районі досліджували прибережну смугу ставу в Межирічах та воду в районі злиття річок Горинь і Вілія в селі Вілія, де теж збираються відпочивальники. У всіх випадках проби води були в задовільному стані. Тож туди можна сміливо їхати на відпочинок.

Загалом на Рівненщині є 31 постійний пляж: 15 санкціонованих, де є балансоутримувачі, які наглядають за станом пляжу і водойми, та 16 стихійних. Ми періодично беремо там проби води. І все ж те, що пляж є санкціонованим, не означає, що на ньому безпечно відпочивати. Адже, наприклад, міський пляж Рівного на озері Басів Кут є санкціонованим, проте купатися там не можна.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також