Де «воював», там і спалили

5667 0

Ми у соцмережах:

Роман Коваль

Автомобіль, який Роман Коваль мав завезти на фронт ще чотири роки тому, спалили у Рівному.

У наших ворогів є приказка: «Кому — война, а кому — мать родна». На жаль, ця приказка стосується і українців. Поки рідні військових з жахом читають повідомлення про загиблих та поранених на фронті, у тилу активно «воюють» люди, які в зону бойових дій їздять як на екскурсію. Ви бачили хоч одного бійця, який справді воює і який би щотижня приїжджав додому? А такі є! Наприклад, лікар міської лікарні Роман Коваль, якому днями спалили позашляховик. Сам Коваль навіть і не підозрює у цьому «російських диверсантів», бо його діяльність у Рівному значно активніша, аніж на фронті, де і мав би бути згорілий «Ленд Ровер», подарований Ковалю волонтерами ще 2014-го.

Офіційно у 55-річного Романа Коваля немає жодного автомобіля. Зелений «Land Rover Freelander», 2002 року випуску, який згорів з неділі на понеділок на вулиці Євгена Коновальця, 26 у Рівному і яким їздив Коваль, в Україні навіть не зареєстрований. 2014 року волонтери пригнали це авто з-за кордону і передали у користування добробату ДУК «Правий сектор». Саме тому в автомобіля зелені номерні знаки: такі видають волонтерським та добровольчим організаціям. Попри те, що з «Правого сектора» Роман Коваль вже давно пішов (як розповідають, через суперечки з іншими членами), позашляховик залишив собі.

Під час підпалу начебто згоріли і всі документи на авто — принаймні у цьому запевняв Роман Коваль правоохоронців, як стало нам відомо з власних джерел. Від вогню зайнявся також припаркований поряд «Volkswagen Polo», яким їздила працівниця лізингової компанії. Обидва автомобілі згоріли практично повністю. Правоохоронці відкрили за цим випадком кримінальне провадження.

Такі злочини розкрити важко, зазначають поліцейські. З початку року у Рівному згоріло понад 10 автомобілів, тільки за останній тиждень — п’ять. А повідомлення про викриті злочини за останні місяці було аж одне — знайшли тих, хто спалив автомобіль керівника обласної ДФС Дмитра Зайцева.

Василь Зелінський, начальник міського управління поліції Рівного:

— Потерпілі часто не хочуть співпрацювати зі слідством, затягуючи процес розслідування. Роман Коваль, навпаки, активно спілкується з нашими співробітниками. Палії останнім часом почали діяти зухваліше: під час підпалів страждають випадкові люди, чиї авто опиняються поряд.

Роман Коваль після інциденту написав на своїй сторінці у Facebook: «Це помста за громадську, політичну і військову діяльність. Думаєте, що залякали? Помиляєтеся! Боротьба продовжується! Цей автомобіль побував зі мною в найгарячіших точках фронту від станиці Луганської до Широкіно. Сотні разів на війні під обстрілами і в часи спокою. А згинув тут в мирному Рівному!».

На сьогодні Роман Коваль очолює Рівненське відділення ГО «Об’єднання добровольців», до якого, зокрема, входить ОТГ «Волинь» Української добровольчої армії, та працює черговим лікарем міської лікарні. Чи не кожного сесійного засідання Роман Коваль приходить до депутатів обласної ради з промовами на захист прав добровольців або з вимогами когось звільнити (наприклад, начальника обласного управління боротьби з економічними злочинами В’ячеслава Єфтенія).

Олена Живко, керівниця «Об’єднання добровольців:

— Цей транспортний засіб Роман Коваль використовував у своїх волонтерських цілях. Він у нього ще з часів «Правого сектора». Пан Коваль працює лікарем, підприємництва не має, тому, звичайно, у нас є підстави пов’язувати підпал з його громадською діяльністю.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також