Дефіцитних професій навчатимуть ще у двох училищах

1178 0

Ми у соцмережах:

Дефіцитних професій навчатимуть ще у двох училищах

Цьогоріч на Рівненщині створять ще два навчально-практичних центри

Кошти на їхнє створення передбачили у держбюджеті. Гроші підуть на забезпечення центрів сучасним обладнанням, інструментами, витратними матеріалами тощо. 

Нові центри функціонуватимуть на базі Квасилівського професійного ліцею та Вищого профучилища №29 смт Володимирець. Там готуватимуть спеціалістів за дефіцитними нині професіями: електрозварник, електромонтер та електромонтажник.
Нагадаємо, професії слюсар, зварник, машиніст та монтажник визнано дефіцитними. Відповідний моніторинг найбільш затребуваних на ринку праці професій у 2017 році провело Міносвіти. До аналізу долучилися місцеві органи управління освітою, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК «Укроборонпром» та інші стейкхолдери. 

Торік на Рівненщині було утворено 2 навчально-практичних центри галузевого спрямування, а загалом в області їх працює дев'ять. Там навчають таких затребуваних у наш час професій, як опоряджувальник будівельний, монтажник, муляр, кухар, кондитер, слюсар з ремонту автомобілів, швачка, кравець та закрійник. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також