Депутат, який був бурштонокопачем, поскаржився на «білетчиків» та сарненську поліцію

2160 0

Ми у соцмережах:

Депутати-радикали Володимир Ковальчук та Олександр Васильєв

Олександр Васильєв, депутат обласної ради з Клесова Сарненського району, який ще кілька років тому не приховував, що видобуває бурштин і навіть входив в ініціативну групу, яка вимагала легалізувати старательський спосіб видобування, вчора на засіданні екологічної комісії облради просив колег-депутатів допомогти у боротьбі з незаконним видобутком.

Пан Васильєв тепер працює юристом на підприємстві «Клесівський гранкар’єр». Розповідав депутатам, що бурштинокопачі «підмивають» територію заводу, зокрема змивають дороги та насип з-під залізничних колій.

Депутат додав, що старателі недавно навіть змили електроопору, залишивши частину Клесова без електропостачання на три тижні. Без електроенергії залишилася і мама депутата.

За словами Васильєва, він постійно викликає поліцію, коли бурштинокопачі підходять близько до території заводу, але та не їде по кілька годин.

Депутат також додав, що найчастіше наряди поліції приїздять, коли виходять працювати ті, хто не платить за «білети». Поліцейські відкривають на останніх кримінальні справи, а от «білетчиків» не зачіпають.

Депутат підготував звернення до Нацполіції, в якому зазначив, що бурштинокопачі цієї весни почали свою діяльність у кількох урочищах на Сарненщині «з відома та за вказівкою працівників Сарненського відділу поліції».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також