Депутата обласної ради намагалися засудити за торішнє порушення

1540 1

Ми у соцмережах:

Депутата обласної ради намагалися засудити за торішнє порушення

Позафракційний депутат із Вараша Леонід Назарчук перед минулою сесію облради, що була у березні, отримав підозру від працівників обласного управління боротьби з економічними злочинами.

Звинуватили депутата у порушенні ч.1 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Несвоєчасно електронну декларацію пан Назарчук подав торік – запізнився на п’ять днів. Проте правоохоронці висунули звинувачення обранцю тільки цього року.

У Рівненського міського суду поліцейські та прокурори просили притягнути Леоніда Назарчука до відповідальності та оштрафувати відповідно до санкцій статті – на 850-17000 грн.

Суддя Віктор Кухарець позов правоохоронців відхилив і закрив провадження у справі «у звязку з пропуском строку накладення адміністративного стягнення».

Леонід Назарчук, який обирався до ради від «УКРОПу», проте недавно вийшов з фракції, є співвласником та директором фірми «Скорпіо Лімітед», що працює у сфері торгівлі, а також має чверть австрійського підприємства «United Technologies Partnership Engineering & Trade GmbH».

За даними декларації, поданої уже цього року вчасно, Леонід Назарчук з дружиною Ольгою мають три квартири у Вараші, площею 69, 50 та 50 «квадратів», дві земельні ділянки та два гаражі у тому ж місті, а також чотири великі квартири у Києві – на 65, 80, 120 та 137 «квадратів». Ще у столиці родина має машиномісце та гаражний бокс, а у Вараші будує два гаражі.

Їздить депутат на «Toyota RAV4», 2007 року випуску, отримав торік від підприємницької діяльності 342,8 тис. грн. та ще 115 тис. грн – зарплати директора підприємства.

587,4 тис. грн дивідендів мав обранець у 2017 році від своєї фірми «Скорпіо Лімітед» та 88,9 тис. грн пенсії.

Дружина Ольга, яка також є співвласницею загаданої фірми, мала 234,6 тис. грн. дивідендів, 22 тис. грн зарплати та 18 тис. грн пенсії.

Торік родина Назарчуків взяла у банку понад 310 тис. грн позики.   

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також