Депутати шукають роботу для себе та родичів

2631 1

Ми у соцмережах:

Олександр Савчук

Хоч багато депутатів обласної ради, а заодно і голова Олександр Данильчук, на відпочинку, передсесійні переговори між фракціями тривають. Бо ж на наступному засіданні 27 липня облрада має призначити керівників близько десяти комунальних закладів, серед яких — діагностичний та перинатальний центри, аеропорт та прибуткові «Автобаза» і «Рівнекнига». Серед кандидатів на посади, як ніколи, немало депутатів та їхніх родичів.

Головних лікарів діагностичного та перинатального центрів обиратиме утворена у березні медична комісія. Приймати документи від кандидатів на керівника обласного діагностичного центру будуть до 2 липня, а перинатального — до 9 липня. Найімовірніше, на посадах залишаться нинішні очільники Роман Шустик та Вікторія Єнікеєва. Хоча й подейкують, що у п.Шустика буде серйозна конкуренція.

Конкурсна комісія визначатиметься і з керівниками закладів культури. Три тижні тому обрали лише директора культурно-археологічного центру у Пересопниці — 32-річного начальника Рівненського районного управління культури, «свободівця» Івана Солодуху. Кандидатів у два інших заклади — обласний краєзнавчий музей та заповідник в Острозі — схвалено не було, тож конкурси буде оголошено знову. Історик Микола Бендюк, який претендував на посаду директора Острозького державного історико-культурного заповідника, звинуватив ОДА та депутатів у політичних торгах і нечесному проведенні конкурсу.

Керівників у решту комунальних закладів депутати де-юре обиратимуть своїм голосуванням на сесії. Де-факто ж домовленості щодо претендентів, яких підтримають, або вже завершено, або завершать напередодні засідання. Так, директором рівненського аеропорту, за попередніми даними, залишиться нинішній керівник Ігор Насинюк, хоча ще навесні торік облдержадміністрація та облрада хотіли його звільнити.

Окрім п.Насинюка, на посаду директора летовища претендують ще шестеро: директор товариства «ВПК Україна» Сергій Соловей; директор ТОВ «Сервіс Захід», майор запасу, який служив в авіації, Олександр Петрук; колишній інспектор Держінспекції з безпеки на наземному транспорті Андрій Шевченко, син депутата облради Геннадія Шевченка; директор ПП «Теплогазбуд» Василь Бляшин, брат депутата міської ради Миколи Бляшина; колишній працівник Здолбунівської дистанції сигналізації та зв’язку Сергій Щеглов; директор АТП «Ренамакс Логістик» Павло Володько.

Підприємство «Рівнекнига», яке має мережу книгарень і приносить щороку хоч і невеликі, але доходи в обласний бюджет, прагнуть очолити четверо осіб. Окрім нинішньої директорки Юлії Хажанець, два депутати обласної ради — «свободівець» та екс-заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук та радикал і радник голови Корецької РДА Андрій Сайчук. Четверта претендентка — юрисконсульт будівельної компанії «Авангард» Олена Рубель.

Андрій Сайчук

Три кандидати — на посаду директора обласного БТІ: нинішній керівник Юрій Собчук, якого у 2015 році переобирали зі скандалом; Микола Тарасюк, який уже 15 років є директором ЖКП «Західне», та колишній керівник БТІ, а нині викладач духовної семінарії Михайло Якимович.

«Групу з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів і установ освіти» (діяльність якої для багатьох є незрозумілою) хочуть очолити багаторічний керівник Гордій Гордійчук та депутатка облради попереднього скликання і екс-директорка Рівненської філії Українського інноваційного банку Олеся Ткачук.

Олеся Ткачук - зліва

Два кандидати претендують і на комунальну «Автобазу», яка має власний автопарк та гаражі: Юрій Лалак, нинішній директор, та директор ТОВ «Дніпро Трафік» Михайло Конечний.

Натомість очолити аварійно-рятувальну службу на водних об’єктах хоче лише один кандидат — багаторічний керівник служби Анатолій Якимчук. Так само один претендент і на посаду керівника обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів — Сергій Левчик, який керує закладом з 2015-го.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також