Деревообробним підприємствам допомагатимуть із сировиною

1314 0

Ми у соцмережах:

Деревообробним підприємствам допомагатимуть із сировиною

Виробники фанери Рівненщини звернулися до Рівненської ОДА з проханням стабілізувати постачання сировини на їхні підприємства

Представники «ТзОВ «ОДЕК Україна» ТОВ «Костопільський фанерний завод» ТзОВ «Олісма» кажуть, що відчувається дефіцит матеріалу, з якого виробляють продукцію. Бізнесмени занепокоєні, тому що це може призвести до зниження темпів виробництва.

- Рівненщина виробляє 65 % фанери від загальноукраїнського обсягу. Тут працюють потужні підприємства. Сучасне обладнання дозволяє випускати якісну продукцію з доданою вартістю, яку постачають на європейські ринки. Підприємства забезпечують роботою місцевих жителів, справно сплачують податки до бюджетів, - розповідає генеральний директор «ТзОВ «ОДЕК Україна» Мирон Чернецький.

Виробництво зростає, відповідно й збільшується потреба у сировині. Останнім часом фанерні підприємства все частіше використовують деревину, яку накопичили на своїх складах за попередній період.

В свою чергу лісівники кажуть, що свої договірні зобов’язання виконують.

- Уся деревина, яку заготовили лісгоспи області, виставляється на аукціон для закупівлі. Усі рубки дерев здійснюються відповідно до проектів лісовпорядкування. Разом з тим є проблема з масовим всиханням різновікових соснових лісів, - пояснює керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Для виготовлення фанери необхідні листяні породи дерев. Тому фанерні підприємства просять проводити заготівлю деревини з врахуванням потреб вітчизняних деревообробників. 

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко заявив під час наради, що поставку сировини на рівні області виробничникам можуть гарантувати. Проте, попит деревообробників на сировину росте. Тому Рівненська ОДА звернеться до Держлісагенства з проханням збільшення заготівлі деревини та реалізації фанерної сировини за рахунок підприємств лісової галузі сусідніх областей. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також