Дітей переселять зі старого будинку — в «інститут»

1919 0

Ми у соцмережах:

Дітей переселять зі старого будинку — в «інститут»

Будинку на вулиці Петра Могили у Рівному вже майже сто років. Спочатку тут жив власник пивзаводу «Бергшлос». Зі зміною влади будинок змінював і своїх власників. А з 1976 року тут розташувалась міська станція юних техніків. Нині це Рівненський міський центр творчості учнівської молоді. Однак тісні кімнати, сирість і обсипана штукатурка мало нагадують навчальний заклад, який би відповідав вимогам сучасної позашкільної освіти.

За словами директора закладу Тетяни Сосновник, гуртковою діяльністю тут займається понад 2 тисячі дітей із обласного центру та навколишніх районів. У будівлі на Петра Могили діти займаються здебільшого технічними видами творчості і переважно — хлопчики. Поряд з будинком — невеликий «гараж,» в якому зберігаються мотоцикли, картинги і різні інструменти. В тісних кімнатах займаються авіамоделісти і майструють моделі кораблів.

 Можна сказати, що ми єдині у місті, де залишились гуртки для хлопчиків з переважно технічним спрямуванням, —розповідає директор міського центру творчості учнівської молоді Тетяна Сосновник.

Та займатись в таких умовах у сучасному світі, м’яко кажучи, важко. Допомогти у вирішенні питання взявся депутат Рівненської міськради, директор ПАТ «Рівненський пивзавод» Мар’ян Года.

— Щоб займатись у гуртках, дітям потрібні хороші умови. Ми ж у XXI столітті живемо. Мають бути добре освітлені, сучасні кабінети, належна обстановка. Тому вирішив допомогти, це ж мій район, в якому вже багато років живу і працюю, — каже Мар’ян Года. — На цій же вулиці придбав приміщення, де раніше був один з корпусів Інституту слов’янознавства. Там якраз є все, щоб діти могли займатись у гуртках, маючи нормальні умови. Готовий передати це приміщення міському центру творчості учнівської молоді, а в тій старій будівлі добре було б облаштувати музей.

Така пропозиція до вподоби й працівникам центру творчості, говорить його директор Тетяна Сосновник:

— Ми подивились нове приміщення — нам сподобалось. Там могли б набагато краще розміститись: більша площа, новіше приміщення, зручне розташування. І там значно кращі можливості для організації занять для дітей та загалом для роботи міського центру творчості учнівської молоді. Далі рішення за міською владою.

Галина КОТУЛЬСЬКА. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також