Дитсадки Рівного через змову залишилися без м`яса

2947 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

У 35 дитячих садках міста до 6 квітня дітей не годуватимуть стравами з м’ясом. Причина такої зміни раціону – непроведений тендер. Служба безпеки України та Держаудитслужба у лютому заявили, що під час проведення закупівлі на платформі Prozorro була змова постачальників м’яса. Тож тендер на сім мільйонів гривень скасували.

Результати нового тендера, який проводить міське управління освіти, мають бути 26 березня, ще кілька днів піде на укладення договору з постачальником. Тож 6 квітня – тільки орієнтовна дата, коли у дитсадки зможуть знову завозити м’ясо.

Втім, варто зазначити, що м’ясо зникло не усюди. У семи дитсадках, які самі проводять закупівлі, проблем немає.

Нагадаємо, що за харчування у дитсадках батьки сплачують щомісяця близько 300 гривень за дитину. Замінювати м’ясо у раціоні дошкільнят збираються рибою, вареною ковбасою та бобовими.

 Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного:

- Тендер було скасовано ще у лютому, але ми змогли продовжити на кілька тижнів термін дії торішнього договору з постачальником м’яса, як дозволяє закон. Тому нестачу м'яса садки відчули лише у березні. Жодної провини нашого управління освіти, яке оголошує закупівлі на продукти для дитячих садків міста, немає. Батьки поставилися до проблеми з розумінням. Хоча за день 80% добового харчування діти отримують в дитсадку і лише 20% вдома. 

 

Ірина Кіруца, голова тендерного комітету міського управління освіти:

- 20 грудня 2017 року було оголошено торги, 31 січня було визначено переможця, а 13 лютого закупівля уже була скасована. Нові торги ми оголосили наступного дня. Аукціон відбудеться 26 березня, ще десять днів буде на оскарження його результатів.

 

Галина Ремизович, начальник дошкільного відділу міського управління освіти:

- Харчування дітей має бути калорійно збалансованим, з достатньою кількістю жирів, білків та вуглеводів. Є спеціальна таблиця, які продукти потрібно використати, щоб замінити м'ясо. Це може бути риба, варена ковбаса, яйця та усі кисломолочні продукти. Високий вміст білка має какао, гречка, макаронні вироби та бобові.

 Богдан СЛОНЕЦЬ.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також