Для кого у Мазепи аптеки?

2149 0

Ми у соцмережах:

Під час засідання міськвиконкому: Нагорнюк доповідає, Мазепа — слухає

Рівняни, які живуть на вулиці Костромській, скаржаться, що в їхніх дворах постійно збираются наркомани з усього району. А все через аптеку, в якій, стверджують, продають заборонені для вільного обігу медпрепарати. Але на власника аптеки Юрія Мазепу не здатні вплинути ні міліція, ні міська влада, ні служба контролю лікарських засобів.

Олександр Нагорнюк, працівник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління МВС, розповів, що з грудня 2011, відколи відкрилась аптека, люди почали скаржитися:
— З деяких медпрепаратів можна виготовити наркотик кодеїн. Під час обшуку у серпні правоохоронці вилучили з аптеки 20 тисяч доз медпрепаратів, що містять кодеїн. А ще знайшли сильнодіючі таблетки та препарат, що містить психотропну речовину. На ці медпрепарати не було нічого — ні накладної, ні сертифіката якості. Але власник аптеки у жовтні звернувся до суду, і той вирішив, що потрібно повернути вилучене. Суддя ухвалив рішення заочно, без присутності жодного міліціонера і прокурора. А наприкінці зазначив, що його постанова оскарженню не підлягає. Торік за продаж ліків без рецепта проти власника аптеки було відкрито кримінальну справу. Але згодом її закрили. Люди до нас десятками звертаються через цю аптеку.

Сергій Лебедь, начальник Державної служби контролю лікарських засобів у Рівненській області:

— В аптеках торгують незареєстрованими ліками, без документів про закупівлю. Наших працівників проводити перевірки не пускають. Ми позбавили власника ліцензії, але він звернувся до суду та у Держкомпідприємництва і перереєстрував свої аптеки під іншою назвою. Тепер знову взяв ліцензію і продовжує займатися тим же. Я вважаю, що йдеться про діяльність організованого злочинного угруповання, адже продають препарати лише окремим особам — зі спеціальними позначками, за завищеними цінами, закуповують препарати без документів за готівку.

Юрій Мазепа, власник трьох аптек у Рівному, стверджує, що його оббрехали:

— Якби це було правдою, я би вже сидів в інших місцях. Я не відповідаю за те, що хтось десь купив, а потім підкинув. Та тут на Костромській діє чотири наркопритони! Чому ви за них не візьметеся? За 4 роки, що ми працюємо, я жодного разу у нас дільничного інспектора не бачив, ніхто не писав у книгу скарг. Беріться тоді уже за всіх!

Володимир Хомко, міський голова Рівного, звертаючись до міліціонерів, сказав:

— Що вам таке треба, щоб ви працювали ефективно? Ми можемо всі разом закрити ту аптеку, щоб там не збиралися наркомани зі всього району? Треба, щоб дільничний інспектор кожного дня тричі заходив у ту аптеку. І нехай хоч хрестик на камені поставить, що він там був.

Міліціонери ж сподіваються на свідка, щоб притягнути до відповідальності власника аптеки. Кажуть, що один з постачальників Юрія Мазепи надав їм докази, що упродовж 2012-2013 торгував сильнодіючими препаратами у великих обсягах.

 
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також