Для руїн дитсадка на Північному — приватна охорона

1819 0

Ми у соцмережах:

Для руїн дитсадка на Північному — приватна охорона

Люди, які мешкають неподалік недобудованого дитячого садка на вул. Коновальця, 16, бояться за своїх дітей, яких так і тягне до небезпечних руїн. Після появи в Інтернеті відеозапису, на якому видно, як школярі лазять по даху, батьки звернулися до влади з проханням вирішити проблему. Чиновники порадилися і вирішили — руїни дитсадка потрібно охороняти. 225 тис. грн. на охорону недобудованого дитсадка мають виділити депутати на найближчій сесії. Ці кошти отримає одне з громадських формувань Рівного.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії міської ради:

— Місцеві жителі також вимагали у комунальників, щоб ті прибрали територію недобудованого дитсадка. Бо вона уся всипана використаними шприцами та битим склом. Там облущені стіни, вибиті вікна. Одне слово, усе, що можна було, звідти уже повиносили. Як тільки буде виділено гроші, там встановлять стаціонарний пост охорони.

Нагадаємо, що зведення дитсадка почалося більше 10 років тому. У 2007 місто продало довгобуд Міжнародному економіко-гуманітарному університету. Спочатку приватний заклад хотів там побудувати ще один навчальний корпус, потім приватний дитячий садок. Однак ні першої, ні другої ідеї реалізовано не було, тому 6 квітня 2016 року Господарський обласний суд розірвав договір купівлі-продажу між МЕГУ та управлінням комунальною власністю за невиконання умов угоди та повернув довгобуд місту.

Міське управління капітального будівництва уже замовило проект реконструкції дитсадка. Документацію, вартістю понад мільйон гривень, мають розробити за кілька місяців, щоб з наступного року отримати гроші із Державного фонду регіонального розвитку на саме будівництво. Приблизну вартість добудови приміщень оцінюють у понад 20 мільйонів гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також