До космосу ще не дійшло

2980 0

Ми у соцмережах:

До космосу ще не дійшло

У красномовстві, ініціативності та креативності щоразу на сесіях міської ради вправляються і депутати, і міський голова. Але дуже часто ці пропозиції нереальні для виконання, свідчать або про невігластво їхніх авторів, або про намагання «застовпити» тему задля піару.

Міський голова Рівного Володимир Хомко якось, у властивій йому манері, так охарактеризував ці намагання — мовляв, у Рівному є люди, які можуть навіть розказати, як треба запускати ракету в космос, але як доходить до діла, то виходить великий пшик. Втім, наш голова в цьому не дуже відрізняється від депутатів, на яких він натякає. Згадайте хоча б його ідею висадити дерева на сміттєзвалищі, щоб у цьому «садочку» гралися діти — це він говорив кілька років тому про перспективи, які відкриються для Рівного з введенням в дію сміттєсортувального заводу. Або ж уже призабута його ідея встановити пам'ятник мітингувальнику біля будівлі, в якій розташована сесійна зала. А уже реалізовану його ідею — пустити дуобус з Північного до кладовища — не критикував хіба що ледащий… Ідеї Володимира Євгеновича заслуговують окремої уваги. А поки що — добірка цікавих депутатських ініціатив. По-радикальному Лідер рівненських радикалів Роман Стасюк — один з найактивніших депутатів. Він часто виступає і багато пропонує, нерідко вступає в словесні перепалки з міським головою. Нещодавно підготував проект рішення, яким передбачалось створити дитячий садок на вулиці Дубенській, 71-А. Логіка в цьому є — це приміщення, яке й було збудовано десятки років тому для дитсадка, але під час демографічної кризи його передали на баланс області, і тепер там працюють пенітенціарна служба та притулок для бездомних. Більше того, й плани такі є - передати приміщення місту під дитсадок, але наступного року. Але депутат вважав, що діяти слід по-радикальному.

Роман Стасюк

Роман Стасюк

Звичайно ж, міський голова, який останнім часом позиціонує себе як борець за відновлення дитсадків, відгукнувся про пропозицію депутата: - Дитсадок там будемо робити лише у 2018 році. Бо ті приміщення ми отримаємо лише наприкінці цього року. Те, що пропонувалося, є чистою політикою. Якщо зараз уже відновити роботу дитсадка, то треба призначати директора. Але нащо це робити, як немає будівлі? Де він буде працювати? Однак наступного року депутат може сказати, що я «вибив» для Рівного новий садок. Депутати, прихильники голови, ідею радикала на сесії одразу «поховали» ще й поглузували — біля відновленого садка «встановили погруддя Стасюка». Мул — на продаж Зараз тільки й розмов про порятунок Басівкутського озера від фекального забруднення. Водойму влада обіцяє очистити, в тому числі й від мулу. А щоб мул не пропадав, то «УКРОПівець» Олександр Довжаниця запропонував його продавати:

довжаниця

Олександр Довжаниця

— Наскільки я знаю, в університеті водного господарства колись робили заміри: у водоймі є такі глибини, де намулу вже по 3-4 метри! А сам він ніколи з того озера не вийде, бо зверху через шлюз переливається тільки вода, і нам все одно доведеться його чистити. Але треба також зробити аналіз цього намулу — якої він якості, чи є там хороший сапропель. Бо весь світ подібним торгує. Сапропель (саме таку назву має корисний мул) використовують у медицині та сільському господарстві. Його додають як кормову добавку для тварин та роблять лікувальні ванни. Щоправда, спочатку доведеться перевірити, наскільки добре «збагачене» дно Басівкута органічними речовинами, окрім кишкової палички та холерного вібріона. Замість кладовища — крематорій

Ірина Пилипчук

Ірина Пилипчук

Ще на початку року депутати ділили бюджет і вирішили, що забагато грошей іде на розширення місцевого кладовища. Для розширення території кладовища «Нове» мали б виділити близько 5 мільйонів гривень. Цього вистачило б на захоронення ще на років п'ять. Тоді депутатка від «Самопомочі» Ірина Пилипчук запропонувала створити у місті крематорій. Інші депутати, більш обізнані з менталітетом і звичками місцевих мешканців, пояснили, чому більшість рівнян не захочуть спалювати своїх рідних після смерті. Торгівля металобрухтом

Бляшин

Микола Бляшин

Нещодавно «Рівнеелектроавтотранс» хотів списати п'ять тролейбусів, які уже в декілька разів пережили свій допустимий технічний вік. Деякі деталі пішли б на ремонт ще робочих «рогатих», а решта — на металобрухт. Але депутат від «Самопомочі» Микола Бляшин подав ідею: спочатку спробувати їх продати, а як не вийде — тоді уже «розпиляти». В успіх такої затії мало хто вірить. Однак прайс уже відомий: найдорожчий з тролейбусів оцінили у понад 59 тисяч гривень, найдешевший — у більш як 18 тисяч. Танк не туди «дивиться»

Мар'ян Года

Мар'ян Года

Директор пивзаводу «Рівень» і депутат Мар'ян Года нечасто виступає на сесіях, але одна з його ініціатив добре запам'яталась. Одного разу він вийшов до мікрофона і заявив, що з Соборної треба прибрати артилерійську установку часів Другої світової війни. Бо ми зараз йдемо в Євросоюз, а дуло танка спрямоване саме на Європу. Тому його потрібно зняти і встановити у музеї чи деінде… Однак після його заяви через соціальні мережі на депутата «вилився» такий шквал критики, що більше про свою ініціативу він не згадував.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також