До осені українці не збиратимуть ягід та грибів у Білорусі

1803 0

Ми у соцмережах:

До осені українці не збиратимуть ягід та грибів у Білорусі

Закінчується перший етап збору дикоросів на українсько-білоруському кордоні для жителів прикордоння

Сезон збору дикоросів, який розпочався 1 липня та закінчується 10 серпня, був дуже актуальним для жителів Рівненщини. Адже жителі прикордонних населених пунктів, що розташовані поблизу українсько-білоруського кордону, мали змогу безперешкодно збирати дикороси по обидва боки кордону. При цьому, звичайно, вони мали дотримуватися правил прикордонного режиму та недопущення порушень державного кордону.

Поряд із законослухняними та уважними жителями прикордоння, які дотримуються законодавства з прикордонних та природоохоронних питань, є й ті, які ігнорують його вимоги. Одні незаконно перетинають кордон поза встановлених місць та пунктів пропуску, намагаючись скоротити шлях, інші, не дивлячись на те, що на всій українсько-білоруській ділянці державна межа позначена на місцевості прикордонними стовпами, інформаційно-попереджувальними знаками «Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено» та просіками, збирають дикороси безпосередньо біля кордону та через свою неуважність порушують його режим.

Лише з початку сезону збору чорниці у цьому році прикордонниками Луцького загону з профілактичною метою та відповідними роз’ясненнями законодавства повернуто від державного кордону 435 осіб, з яких 47 дітей. Крім цього, білоруськими колегами з Пінського прикордонного загону затримано за незаконне перетинання держрубежу 50 наших співвітчизників, 13 з них діти.

За інформацією наших сусідів 16 дорослих громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності згідно діючого законодавства Республіки Білорусь. Крім цього, після передачі правопорушників українській стороні, їх притягнуто до адмінвідповідальності за порушення прикордонного законодавства України.

Державна прикордонна служба України інформує, що у випадках систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.

Наступний період пропуску громадян України - жителів прикордоння Волині та Рівненщини, для збору дикоросів розпочнеться 1 вересня та триватиме до 15 листопада.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також