До Туреччини з Рівного літатимуть по суботах

4563 0

Ми у соцмережах:

До Туреччини з Рівного літатимуть по суботах

Перший у цьому році літак із рівненського аеропорту має відправитись до Анталії 28 квітня. Набиратиме відпочивальників до турецьких курортів туристична компанія «JoinUp». Авіарейси будуть по суботах.

Наскільки знаю, уже є кілька проданих путівок на рейси із Рівного, — розповідає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. — Але залишилися формальності: авіакомпанія «YanAir» має підписати договір із рівненським аеропортом. Попередньо було заплановано, що візит до Рівного представників перевізника і туроператора відбудеться 19 лютого. Наразі туроператор розглядає рейси тільки до Туреччини.

Турагентства розпочали продаж путівок і пропонують тижневу подорож із Рівного на двох від 400 доларів. Ціни на травень приблизно на сотню доларів нижчі, аніж на путівки на червень. Семиденний відпочинок у «трійці» (з послугою «все включено») навесні коштуватиме від 450 доларів на двох, у готелі на чотири зірки — від 482, у «п’ятірці» — від 630 доларів. Такі ж ціни — на польоти з Києва. Можна буде придбати і квиток на авіарейс з Рівного. Переліт в обидві сторони обійдеться у близько 300 доларів на людину.

Туристичний оператор TPG, який возив туристів із Рівного до Туреччини та Єгипту у 2016?2017 роках, наразі не домовляється про продовження співпраці, кажуть у Рівненській ОДА. Нагадаємо, два роки поспіль він достроково припиняв туристичні програми із рівненського аеропорту через нестачу відпочивальників.

Але для того, щоб у квітні стартували анонсовані рейси до Туреччини, у рівненському аеропорту повинні доробити руліжну доріжку, яку з минулого літа розширяють для безпечного приземлення літаків з двигунами знизу (типу «Боїнг»). Фірма «Стиль-Декор», що виграла тендер, має усунути недоліки, допущені під час робіт. За словами Ігоря Тимошенка, на певних ділянках — неякісний асфальт.

А от переговори із інвесторами, які приїздили до Рівного у грудні, наразі заморожено. Фірми, які начебто хотіли інвестувати у летовище, змістовних пропозицій обласній владі так і не надіслали.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також