Допомагатимуть смертельно хворим дітям

1559 0

Ми у соцмережах:

Допомагатимуть смертельно хворим дітям

Після довгих років обговорень у Рівному таки створили паліативний центр для невиліковно хворих. Поки, щоправда, тільки для дітей. Бо утримувати такі заклади — надзвичайно, кажуть, дорого.

Палати паліативної допомогти будуть в обласному Будинку дитини, що на вулиці Поповича у Рівному. Рівненська облрада реорганізувала цей заклад у «Центр реабілітації (абілітації) та паліативної допомоги дітям». У центрі, як і раніше, проводитимуть реабілітацію дітей з інвалідністю, а кілька палат стануть і місцем для тих, хто має смертельні захворювання. Там дітям полегшуватимуть біль, а також їм та батькам надаватимуть психологічну допомогу. В області близько 30 батьків смертельно хворих дітей уже зверталися по допомогу до медиків.

Юрій Осіпчук, начальник обласного управління охорони здоров’я:

— У планах — цілий корпус паліативної допомоги для дітей на вулиці Поповича. Відповідно до медичної реформи, паліативна допомога має фінансуватися з державного бюджету. Поки ця норма не буде впроваджена, фінансуватимемо центр за рахунок коштів, які будуть передбачені на Будинок дитини. Хоспіс у Дубні (єдиний на сьогодні в області. — Ред.), наприклад, отримує як фінансування з бюджету, так і кошти з благодійних внесків. Але проблему паліативної допомоги потрібно розглядати комплексно. Дитячого паліативного центру в Рівному нам не вистачить. Потрібно також відкривати у Сарнах. Щодо дорослих, то вивчаємо можливість відкрити паліативний центр у Рівному, зокрема, на базі колишньої залізничної лікарні.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також