Дороги на Рівненщині спершу ремонтуватимуть у тих районах, де посадовці кмітливіші

2720 0

Ми у соцмережах:

Дороги на Рівненщині спершу ремонтуватимуть у тих районах, де посадовці кмітливіші

280 мільйонів гривень цього року на Рівненщині вкладуть у ремонти доріг місцевого значення, тобто тих, що між селами. Попередніми роками грошей на них не вистачало – хіба на дрібний ямковий ремонт. Цього ж йдеться навіть про капітальні ремонти деяких ділянок. Список доріг, на які виділять гроші, ще має пройти затвердження у парламенті, проте у Рівненській ОДА уже збираються провести тендери на ремонти кількох автошляхів, щоб, як кажуть, не затягувати з асфальтуванням до осені.

Дороги місцевого значення, нагадаємо, цього року перейшли під управління Рівненської ОДА, досі ж ними опікувалася Служба автомобільних доріг. На Рівненщині таких доріг – понад три тисячі кілометрів (для порівняння, протяжність шляхів державного значення в області – 2004 км). 280 млн грн на їхній ремонт закладено у державному бюджеті. Депутати обласної ради вирішили, що розподілять суму пропорційно по районах, залежно від довжини доріг у них. В середньому кожен із 16 районів області одержить по 8-14 млн грн.

- У деяких районах, де керівництво спрацювало кмітливіше, уже розробили проектно-кошторисну документацію на ремонти доріг, - коментує директор обласного департаменту будівництва Ярослав Мазярчук. – Ми вирішили провести тендери на ті ділянки, що вже мають проекти. Щоб не затягувати з ремонтами на осінь. Коли парламент затвердить список доріг і виділить кошти, можна буде одразу приступити до виконання робіт.

Якщо ж котрась із ділянок, на яку проведемо торги, не потрапить до переліку тих, що одержать фінансування, нічого страшного, каже пан Мазярчук, не станеться. Підрядник просто не приступить до робіт.

Відповідно до розпорядження голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка тендери оголосять на капітальний ремонт двох місцевих доріг: Молодіжне-Княгинине-Нараїв Дубенського району та Загребля-Біле Дубровицького району. Запланована також реконструкція дороги від села Половлі до села Сопачів Володимирецького району.

А ось поточні середні ремонти проведуть щонайменше на восьми автошляхах: Володимирець-Антонівка, на дорозі від траси Київ-Чоп до села Рясники Гощанського району, на дорозі Голубне-Новорічиця-Коник Зарічненського району, на ділянці автошляху Хрінів-Бухарів-Могиляни-Вельбівно у селі Могиляни Острозького району, на дорозі від хутора Новомалин до села Новомалин на Острожчині, на шляху Єльне-Томашгород у селі Томашгород Рокитнівського району, на ділянці дороги від «варшавки» до сіл Чудель та Тинне Сарненського району, а також відремонтують південний в’їзд до Костополя.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також