Дружина загиблого воїна з Гощі просить президента присвоїти йому звання Героя України

818 0

Ми у соцмережах:

Дружина загиблого воїна з Гощі просить президента присвоїти йому звання Героя України

Ільченко Валентина, дружина загиблого Олександра Ільченка з Гощі зареєструвала петицію про посмертне присвоєння звання Героя України військовослужбовцю ЗСУ Ільченку Олександру Васильовичу.

Щоб підтримати її підписом, перейдіть за цим посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/181356
 
Петиція вже набрала понад 7 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних для розгляду. Збір триватиме ще 33 дні.
 
27 лютого 2022 року Олександр поповнив ряди добровольців ЗСУ. Записався у піхотинці, бо знав, що піхота - це фундамент української армії, куди йдуть лише сміливі та рішучі люди. Служив бойовим медиком 1 механізованого взводу 2 механізованої роти 42 батальйону 57 ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка. 
 
Разом із побратимами боронив Луганщину, міста якої стали другим форпостом щодо стримування російської навали. Ворог готувався до наступальної операції. Він підтягував усі резерви. За добу нараховували проходження двох тисяч одиниць техніки противника. Ситуація була надскладною. Бійці 57 ОМПБр щодня й щоночі стримували ворога на передовій. Із самого початку і до кінця Олександр був на нульовій позиції. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.
 
За рідну українську землю луганські «кіборги» стояли живим щитом проти ворожої артилерії та танків.
 
Олександр загинув 11 травня 2022 року на Луганщині, під час виконання бойового завдання біля селища Тошківка.
 
Олександр із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народу та Україні, повідомляє Гощанська селищна рада.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також