Ефект Зіброва: рівненські політики капітулюють перед Тимошенко

2552 3

Ми у соцмережах:

Ефект Зіброва: рівненські політики капітулюють перед Тимошенко

Приїзд корифея української естради Павла Зіброва на святкування 500-річчя села Олександрія, що розташоване неподалік Рівного, справив у політичних колах області ефект вибуху атомної бомби. Звичайні, на перший погляд, гастролі естрадної зірки яскраво продемонстрували політичні настрої і тенденції до масового переходу місцевих еліт під прапори Юлії Тимошенко.

Якщо уважно проаналізувати те, що відбувалось під час концерту Зіброва в Олександрії і під час самого святкування, стає зрозуміло, що місцеві рівненські політики шукають схвалення Юлії Володимирівни, вочевидь, нюхом відчуваючи невідворотну перемогу лідерки ВО “Батьківщина” на президентських виборах.

Почнемо з того, що святкування 500-річчя Олександрії фінансувалося Андрієм Дубовим — людиною, близькою до Юлії Тимошенко. Останній де-факто є представником ЮВТ у 153-му окрузі, до якого входять Корецький, Гощанський, Острозький, Рівненський райони і частина Рівного.

Він же, вочевидь, координуватиме перебіг її виборчої кампанії. Крім того, згаданий нами Павло Зібров просто з олександрійської сцени заявив, що приїхав на Рівненщину на особисте запрошення Дубового, з родиною якого він товаришує багато років, і несамовито агітував місцевих  мешканців підтримати Юлію Тимошенко на майбутніх виборах.

Зібров, зауважимо, уже більше десяти років послідовно підтримує саме партію “Батьківщина” і щоразу бере участь у всіх відповідних агітаційних заходах Тимошенко. Природно, що такий політичний захід представники інших політичних сил мали б проігнорувати, але сталося цілком протилежне. Всі більш-менш знакові політичні фігури поспішили своєю участю у святкуванні засвідчити повагу і відданість найбільш імовірній переможниці президентських перегонів.

Зазначимо, що недавно обраний голова Олександрійської ОТГ Микола Шустов є представником Радикальної партії Олега Ляшка і, звичайно ж, без дозволу свого партійного керівництва не міг допустити, аби конкурентна політична сила використовувала День села у своїх цілях. Натомість же Микола Шустов мило усміхався зі сцени своїм виборцям у компанії Андрія Дубового і Павла Зіброва, коли останній пророкував швидку перемогу Юлії Тимошенко.

Втім, радикали, схоже, остаточно покидають коаліцію з Блоком Петра Порошенка, адже, крім Шустова, на святі помітили народного депутата України Андрія Лозового. А це вже не рядовий член партії, а людина з найближчого кола Олега Ляшка. Тобто радикали, незважаючи на критичну риторику на адресу Тимошенко, на ділі готові посприяти її перемозі на виборах. І навіть використати який не який адміністративний ресурс, адже на свято з Лозовим приїхав перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Крім Лозового, на урочистості в Олександрію приїхали й інші потенційні перебіжчики від владної коаліції. Зокрема, народний депутат від «Народного фронту» Юрій Вознюк і голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, який станом на зараз представляє Блок Порошенка.

Обоє відомі тим, що часто змінювали свою політичну приналежність, і обоє свого часу вже побували в “Батьківщині”. Не виключено, що зважаючи на високі рейтинги Юлії Тимошенко та її партії, згадані особи шукають можливості повернутися в її ряди і в такий спосіб зберегти свою політичну кар’єру.  Тим більше, що і «Народний фронт», і БПП, за останніми дослідженнями, стрімко втрачають довіру виборців.

Цікаво, що Олександр Данильчук запросив виступати Павла Зіброва у Костопіль. Що, як мінімум, дивно, адже Зібров цілком свідомо не пропустить нагоди агітувати за Тимошенко, а Данильчук все ще залишається членом фракції Порошенка. Та й під час святкування в Олександрії, як стверджують очевидці, Олександр Данильчук тривалий час провів у приміщенні місцевого клубу разом із самим Зібровим і згаданим тут представником Юлії Тимошенко Андрієм Дубовим.

Виходить, що і вашим, і нашим або, як кажуть у політиці, Данильчук, Вознюк і місцеві радикали намагаються розкласти яйця в різні кошики, практично публічно підтримавши Юлію Тимошенко.   

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також