Фінляндія може направити в Україну миротворців

1195 0

Ми у соцмережах:

Фінляндія може направити в Україну миротворців

Президент Фінляндії Саулі Нііністе під час зустрічі з журналістами на конференції з безпеки в Мюнхені заявив, що Фінляндія повинна брати участь в миротворчій місії ООН на Донбасі.

За його словами, конфлікт на Донбасі є найсерйознішою проблемою в Європі, і якщо є можливість її вирішити, то Фінляндія повинна взяти в цьому участь, повідомляє «Українська правда» з посиланням на Yle.

Видання зазначає, що колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував, щоб миротворчий контингент був зібраний з країн, які не є членами НАТО. Расмуссен безпосередньо назвав Фінляндію, Швецію та Австрію.

Також раніше глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що Білорусь готова ввести миротворчий контингент в зону конфлікту в Україні.

Президент Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до дискусій щодо етапів впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, а також щодо країн, які братимуть у ній участь. Він також зазначив, що згідно з принципом миротворчих операцій у них, як правило, не беруть участі сусідні країни.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також