Фірма депутатки з Рівненщини видобуватиме з озера глину для цегельного заводу

4629 0

Ми у соцмережах:

Фірма депутатки з Рівненщини видобуватиме з озера глину для цегельного заводу

Фірма «Дністер транс» за 1,3 млн грн купила дозвіл на видобуток глини на березі озера Глибоке поблизу села Малехів Стрийського району, що на Львівщині.

 Керівницею цієї компанії є депутатка Рівненської обласної ради від партії «ЄС» Ярослава Острожчук, повідомляє «Zaxid.net».

Дозволи продавала Державна служба геології та надр України. Початкова ціна спецдозволу терміном на 20 років становила 1 млн 92 тис. грн. участь в аукціоні взяли два підприємства – «Дністер транс» і київське «Окс Рітейл», що запропонувало на 150 тис. грн менше за переможця аукціону.

Депутатка Ярослава Острожчук також керує торговим домом «Євротон», зареєстрованому у Луцьку (звідки походить жінка), що продає цеглу, виготовлену на заводі «Роздільська цегла» у Львівській області.

«Роздільська цегла» наприкінці грудня 2018 року купило на аукціоні Фонду держмайна «Новороздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка», територія якого межує із ділянкою №2 Роздільського родовища, де буде вестися видобуток глини. «Сірка» також займається переважно видобутком піску і глини. Поряд розташований і Новороздільський індустріальний парк.

Фонд держмайна України виставив на продаж підприємство «Сірка» у 2018 році. Початкова ціна лоту становила 178 млн грн, але з першого разу покупців не знайшлося, а на наступному аукціоні ціна впала до 15,5 млн грн.

Додамо, що озеро Глибоке називають також «гудронним», адже на його березі ще з початку 2000-х років і досі зберігаються небезпечні промислові відходи – гудрони. Озеро Глибоке є частиною рекреаційної зони річки Дністер, яка входить у десятку найбільших рік Європи. Басейни Дністра знаходяться в Україні та Молдові, прирічковими країнами є також Польща та Румунія.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також