Гамаш у Рівному впливовіший, ніж Хомко

2688 1

Ми у соцмережах:

Гамаш у Рівному впливовіший, ніж Хомко

Міський голова Рівного визнав — не може вплинути навіть через суд на підприємця Юрія Гамаша, який своєю автомайстернею перегородив тротуар на вулиці Макарова (на фото). Зізнався, що збирається кликати на допомогу активістів, тих, які пікетують незаконні будови. А саме такою, запевняє Володимир Хомко, і є автомайстерня підприємця.

Рік тому в підприємця завершився договір оренди землі, на якій розташований шиномонтаж. Оскільки розпочалася реконструкція дороги на Макарова, міська влада вирішила не продовжувати цей договір. Сподівались, що будівлю підприємець добровільно демонтує, і ніщо не заважатиме благоустрою пішохідної зони неподалік поліклініки №3. Однак Юрій Гамаш подав до суду, щоб змусити міських чиновників продовжити договір на земельну ділянку.

Володимир Хомко, міський голова:

Мабуть, проситимемо допомоги активістів.Зараз на вулиці Макарова триває благоустрій тротуару. Однак комунальники зробили його дополіклініки №3 і далі не можуть. Бо там, де мав проходити тротуар, стоїть шиномонтаж. Туди приїжджають машини, і їх там ремонтують. Договір оренди землі уже давно завершився. Відповідно, вони не можуть там знаходитись. Попросили чоловіка переїхати на інше місце, щоб ми могли зробити тротуар. Так він подав до суду. А суд заборонив нам чіпати ту автомайстерню.

Михайло Українець, начальник юридичного відділу управління земельних відносин міста:

— Позивач посилається на те, що він мусить користуватися земельною ділянкою, бо там є його шиномонтаж. На майстерню немає жодних документів, та його адвокат намагається довести, що скоро шиномонтаж буде узаконено. Колись земля йому надавалася в оренду для будівництва автомайстерні, але жодних декларацій про завершення зведення об’єкта в управління містобудування та архітектури не надходило.

Господарський суд Рівненської області відмовив скаржнику в задоволенні його позову до Рівненської міської ради. Однак апеляційна інстанція частково задовольнила його прохання. Відповідно, суд визнав договір про оренду землі укладеним. Зі свого боку ми подали касаційну скаргу. У липні цього року Верховний суд України відкрив касаційне провадження в нашій справі. Але розгляд справи було зупинено, бо колегія суддів чекає на висновок експертів, чи варто поновлювати цей договір.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також