Газ є, але воду у Рівному відключать

2596 0

Ми у соцмережах:

Газ є, але воду у Рівному відключать

Минулої п’ятниці у Рівному завершився опалювальний сезон. Гарячу воду у квартири рівнян «Рівнетеплоенерго» ще подаватиме до кінця квітня, проте у травні, найімовірніше, рівненські котельні буде зупинено «на профілактику».

Зникає централізоване гаряче водопостачання у Рівному у травні уже кілька років поспіль. Профілактика мереж займає кілька тижнів, проте гарячу воду у квартири мешканців пускають не раніше кінця серпня — або через фінансові труднощі, або через проблеми з газом. Цього року газової нестачі немає — «Рівнетеплоенерго» уклало додатковий договір із НАК «Нафтогаз Україна» на постачання газу до 31 травня. Якщо буде відповідна постанова Кабміну, теплопостачальні підприємства зможуть продовжити договори і на літні місяці. Проте через борги «Рівнетеплоенерго» планує зупинити котельні у Рівному ще на початку травня.

На жаль, держава не дотримується зобов’язань щодо виплати коштів за пільги та субсидії, — зазначає директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький. — З початку року нам виплатили тільки 9 млн. грн. за субсидії та пільги, і на сьогодні держава боргує ще 100 млн. Б’є рекорди із заборгованості і населення — 150 млн. грн., що значно більше, аніж було торік. Сподіваємося, що протягом літніх місяців споживачі виплатять заборгованість.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також