Головне у резюме — партійна приналежність

2319 0

Ми у соцмережах:

Олександр Савчук

Дев’ятьох керівників комунальних закладів та підприємств обрала на минулому засіданні Рівненська обласна рада. Керувалися двома принципами: партійністю кандидатів та їхньою «зручністю» для керівництва ОДА та облради.

Вікторія Єнікеєва

Двох керівників депутати де-юре лише затверджували, а не обирали. Йдеться про головних лікарів перинатального та діагностичного центрів, яких кілька тижнів тому обирала спеціально створена конкурсна комісія. Конкурентів для Вікторії Єнікеєвої та Романа Шустика, нагадаємо, не було. Депутати вирішили, що медзакладами, які наразі перетворюють на комунальні медичні підприємства, обрані керуватимуть наступні п’ять років.Роман Шустик

Залишився на посаді, попри сильну конкуренцію, і директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк. Хоча ще два роки тому п.Насинюка намагалися зняти з посади як начебто неефективного керівника, політичні домовленості змінилися і Рівненська ОДА навіть надіслала офіційний лист, що підтримує саме цього кандидата серед чотирьох, які подали документи на участь у конкурсі. Проте контракт із директором летовища підпишуть тільки на три роки, хоч його політичні протектори в облраді лобіювали за п’ять.

Ігор Насинюк

Окрім аеропорту, торгувалися депутати ще за три комунальних заклади. У результаті «працевлаштували» своїх дві політичні сили — Радикальна партія та «Свобода». Голоси обох цих фракцій в облраді — важливі для прийняття рішень, які готує Рівненська ОДА. Тож БПП, фактично, «відкупився» посадами, аби отримати «за», наприклад, у бюджетних питаннях.

Олександр Савчук

«Свободівець» Іван Солодуха, як ми уже писали, очолюватиме культурно-археологічний центр «Пересопниця». Його однопартієць Олександр Савчук, який після Революції гідності був заступником голови ОДА, тепер керуватиме прибутковою «Рівнекнигою», яка має три книгарні у центрі Рівного. Його призначили, до слова, замість Юлії Хажанець, серйозних претензій до якої раніше у депутатів облради не виникало.

Радикали «отримали» обласне БТІ. Його відтепер очолюватиме член Радикальної партії Микола Тарасюк, колишній багаторічний начальник ЖКП «Західне». Юрій Собчук, який досі керував бюро і чиє попереднє призначення супроводжувалося протестами, обурюється, що з ним «вчинили не по-людськи»:

Мені залишалося півтора місяця до пенсії, — каже п.Собчук. — Не по-людськи вчинили, думку колективу не врахували взагалі. Спрацювала коаліційна угода — і депутати підтримали Тарасюка. У БТІ не лишаюся, піду у відпустку вперше за два роки.

Не змінили депутати керівника «Автобази», якою й надалі керуватиме Юрій Лалак, а також менш «цікавих» аварійно-рятувальної служби (Анатолій Якимчук) та дитячо-юнацької спортшколи (Сергій Левчик).

Олеся Ткач

Єдиним закладом, де керівника на минулій сесії не обрали, стала «Група з централізованого господарського обслуговування навчальних закладів установ освіти», яка об’єднує тих, хто фактично працює на обласне управління освіти, але яких офіційно взяти у штат ОДА не можуть. На посаду начальника цього закладу претендували двоє: Гордій Гордійчук, який керував «Групою...» вже багато років, та Олеся Ткачук, екс-депутатка обласної ради. За п.Гордійчука проголосували лише 22 депутати, а ось за Олесю Ткачук — тільки сім; спрацювала політична антиреклама. Активно агітував проти колишньої депутатки голова фракції «Батьківщина» Микола Кучерук, заявивши з трибуни, що вона була у Партії регіонів і не підтримала Революцію та Народну раду, створену в той час у Рівному. Прохання п.Ткачук, щоб за неї голосували як за спеціаліста, а не як за колишню депутатку, їй не допомогли.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також