Головного лікаря обласної лікарні обиратимуть прихильники Зими

2706 0

Ми у соцмережах:

Іван Зима

До 8 травня у Рівненській облраді прийматимуть документи від претендентів на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні, що на вулиці Київській у Рівному.

Скільки б охочих не було, основними кандидатами на посаду називають двох осіб: нинішнього керівника закладу Івана Зиму та головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ та обласного депутата Владислава Сухляка.

Хоча цього року керівників комунальних медзакладів уже обирає конкурсна комісія, а не депутатський корпус, домовленості, хто очолить заклад, ведуть саме лідери депутатських груп.

Депутати облради Владислав Сухляк, Михайло Кириллов та Богдан Файфура

Чіткої визначеності, хто отримає перемогу на конкурсі 14 травня, поки немає. Але шансів наразі більше у пана Зими. Адже від колективу закладу до комісії було обрано його очевидних прихильників, які відкрито виступають проти Владислава Сухляка.

Так, до комісії увійшли завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Анатолій Мельничук та заступниці головного лікаря Тетяна Бабич і Лариса Обуховська.

Анатолій Мельничук

У комісії, нагадаємо, загалом є дев’ять членів, шестеро з яких були обрані обласною радою на рік: троє депутатів та троє представників громадськості, підтримані політичними силами, що нині формують більшість в облраді.

Серед депутатів у комісії – Валерій Редько (БПП), Ярослав Романюк («Конкретних справ) та Оксана Лозова (Радикальна партія).

Серед громадських активістів – працівник апарату облради Євген Іванішин (кандидатура від фракції «Свобода), заступник головного лікаря Рівненської ЦМЛ Ігор Дундюк (кандидатура голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка) та юристка діагностичного центру Ольга Романчук, яку лобіював голова облради Олександр Данильчук.

Троє інших членів комісії варіюються, залежно від того, в якому закладі проводять конкурс. Їх безпосередньо обирають працівники медзакладу.

Цього понеділка, 23 квітня, конкурсна комісія обрала головного лікаря онкологічного диспансеру. Наступні п’ять років заклад і надалі очолюватиме Григорій Максим’як. За його призначення ще має номінально проголосувати облрада 18 травня. Як і за призначення головним лікарем обласної лікарні того, кого обере комісія 14 травня. Кандидатурі потрібно буде отримати п’ять «за».

Додамо, що Іван Зима нині офіційно – заступник головного лікаря обласної лікарні. Оскільки контракт із ним, як головним лікарем, закінчився, п.Зиму «понизили», щоб голова облради на період проведення конкурсу міг призначити його виконувачем обов’язків керівника обласної лікарні.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також