Голову ОСББ підозрюють у самоуправстві

3171 0

Ми у соцмережах:

Голову ОСББ підозрюють у самоуправстві

Скандал, кримінальна справа за самоуправство та два судові позови. Саме такий наслідок мають намагання ОСББ «Соломія-1» на вулиці Соломії Крушельницької, 62-А долучитися до міської програми встановлення автономного опалення.

Торік голова ОСББ Микола Співак зібрав з людей 220 тисяч гривень, була проведена реконструкція газових труб. Але мешканці багатоповерхівки до муніципальної програми так і не долучилися. А вже цього року в управлінні економіки Рівного їм сказали, що їх намагання марні, бо послуга співфінансування більше не діє. Обурений голова будинку виступив на сесії Рівненської міської ради, і депутати погодилися виділити 700 тисяч гривень. Тим часом виявилось, що не усі в будинку прихильники встановлення автономного опалення. Валентин Сухой, який працює в службі автодоріг Рівненщини, та власники ще п'ятьох квартир не згідні з рішення загальних зборів мешканців будинку. Ці люди вважають, що після підключення до автономного опалення вони зазнають збитків. Тоді голова ОСББ Микола Співак подав до суду на незгодних, аби стягнули з них гроші в примусовому порядку. У свою чергу, Валентин Сухой подав зустрічний позов та звернувся до прокуратури. Тепер голову ОСББ підозрюють у самоуправстві.

Микола Співак, голова ОСББ «Соломія-1»: — Щоб провести індивідуальне опалення, потрібна була реконструкція труб — такий висновок зробили спеціалісти «Рівнегазу». Тому програму, за погодженням з управлінням економіки, поділили на два етапи, адже це великі кошти. У червні цього року ми мали долучитися до програми, але в управлінні економіки нам відмовили. Хоч вже маємо всю необхідну документацію, на яку потратили 40 тисяч гривень. Також триває протистояння з мешканцем Сухим. Зараз мною зайнялося слідство — підозрюють у самоуправстві. Хоч рішення взяти участь в програмі встановлення автономного опалення було прийняте на зборах мешканцями будинку.

Валентин Сухой, мешканець будинку: — Цей чоловік самостійно підписав угоду з управлінням економіки Рівного. На таке потрібен дозвіл загальних зборів. 74% мешканців були згодні взяти участь у програмі, але, згідно норм Мінрегіонбуду, потрібна 100% згода. Тому він змінив назву угоди: «підключення будинку до автономного опалення» на» реконструкція системи опалення». Я інженер за освітою, тому досконало вивчав питання про встановлення автономного опалення. Знаю, що у нас це зробити буде проблематично. До того ж, це економічно не обґрунтовано. Наприклад, у моїй квартирі для цього потрібно буде знімати усі батареї, ламати підлогу та стелю.

Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Із мешканцям цього будинку вчинили несправедливо. Вони вклали великі кошти у заміну газопроводів, розраховуючи, що програма буде діяти й надалі. Як виняток, дофінансуємо цей будинок. Але є скандал. Мешканець Сухой поскаржився на голову ОСББ в усі можливі інстанції. Тому гроші міська влада виділить, але із скандалом вони мають самостійно розібратись.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також