Готуються до відзначення 75-річчя Малинської трагедії

1118 0

Ми у соцмережах:

Готуються до відзначення 75-річчя Малинської трагедії

У 1943 році у селі Малин на Млинівщині нацисти у церкві та хлівах спалили живцем 850 селян, серед яких були і українці, і чехи. 13 липня на вшанування жертв великої трагедії на Рівненщину планує прибути чисельна делегація з Чеської Республіки

З метою гідного вшанування загиблих, сьогодні відбулася зустріч голови ОДА Олексія Муляренка з Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком задля вирішення організаційних питань.

 

- Саме в день жахливої події – 13 липня – на Рівненщину прибудуть чехи. Окрім родичів загиблих, в скорботних заходах планується участь і представників Сенату Парламенту Чеської Республіки. Сьогодні ми оглянули меморіальний комплекс у Малині та домовилися з сільським головою про впорядкування навколишньої території пам’ятного знаку. Втім залишається багато питань, які може допомогти вирішити обласна влада, - звернувся Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Павел Пешек.

У результаті перемовин Олексій Муляренко доручив причетним службам скоординувати свою роботу, аби гідно відзначити 75-річчя «Малинської трагедії».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також