Інформація про мертвих — не для всіх живих

4150 1

Ми у соцмережах:

Інформація про мертвих — не для всіх живих

Рівнянин Олександр Зозуля хоче, щоб кладовище «Нове» стало доступнішим для відвідувачів. Вважає, що для цього потрібно зібрати дані про усі поховання та нанести їх на електронну карту. Бо зараз далекі родичі на 350 гектарах цвинтаря не можуть знайти останнє місце спочинку тих, кого хочуть відвідати. Свої зауваження він оформив у вигляді електронної петиції до влади.

Олександр Зозуля, автор петиції:

— Інформація про кожного померлого і точне місце поховання є в документах адміністрації кладовища. Треба ці дані внести в електронну базу та накласти розташування могил на карту місцевості. Це дасть змогу за прізвищем чи роком смерті виявити точне місце поховання конкретної людини і прокласти на карті маршрут від одного з входів на кладовище до цієї могили.

Микола Володько, директор «Спецкомбінату — ритуальної служби», запевняє, що це зробити нереально:

Згідно із законом про поховання, уся інформація про померлих не може бути у вільному доступі — слугує винятково для внутрішнього користування. Раніше ця інформація містилася у паперових книгах, а зараз переносимо дані в електронний формат. Надати їх можемо лише родичам померлих, якщо вони підтвердять свою особу відповідними документами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також