Інтерсіті Київ-Пшемисль зупинятиметься у Дубні?

3279 0

Ми у соцмережах:

Інтерсіті Київ-Пшемисль зупинятиметься у Дубні?

Ще з 2016 року через Рівненщину щодня курсує швидкісний «Інтерсіті» №705 «Київ-Пшемисль». Проте жодної зупинки в області потяг не робить. Депутати облради під час п’ятничної сесії голосуватимуть за звернення до Міністерства інфраструктури, щоб «Інтерсіті» зупинявся у Дубні, аби мешканцям Рівненщини було зручно добиратися до Польщі.

Ідея звернення належить депутатові Богданові Файфурі, чия молодша сестра живе у Польщі і користується згаданим потягом. Проте мусить у Львові робити пересадку, щоб дістатися додому на Рівненщину.

 

Як зазначає пан Файфура, зупинятися у Здолбунові «Інтерсіті» не зможе, адже оминає станцію додатковою колією, а заїзд вартуватиме завеликих затрат часу.

 

Натомість, зупинка у Дубні на дві-три хвилини, за словами депутата, цілком можлива. Тим паче, що «Інтерсіті» зупиняється у Коростені на Житомирщині.

 

У зверненні до міністерства, за яке голосуватиме облрада, йтиметься про доцільність такої зупинки. Багато мешканців регіону працює та навчається у Польщі.

 

Окрім того, було б немало охочих туристів скористатися потягом. Бо хоч Пшемисль (українською Перемишль)  – біля українського кордону, звідти зручно добиратися до інших міст Польщі, як-от Кракова.

 

А поїздка потягом убезпечить від годинних черг на кордоні.

 

Квиток у другий клас «Інтерсіті» зі Львова до Перемишля нині вартує близько 230 грн. Відстань між двома містами – з урахуванням часу на кордоні – потяг долає за дві години.

 

З Києва до Перемишля «Інтерсіті» доїжджає за сім з половиною годин, відправляючись о шостій ранку і прибуваючи до Польщі близько 12.30.

 

У Дубні потяг – близько 9.30. На зворотному рейсі – по 21-й (з Пшемисля відправляється о 15.45).

 

Нагадаємо, що з минулого року курсує потяг зі Здолбунова до польського Холма.

Алла САДОВНИК.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також