Інвестор, який працює спільно з громадою

1204 0

Ми у соцмережах:

Мирослава Мануйлик

Їдучи трасою з Рівного на Волинь через населені пункти Рівненського району, мимоволі звертаєш увагу на дбайливо оброблені землі, що перебувають в оренді Групи компаній «VITAGRO» — на Рівненщині її представляє ТОВ «Агрохолдинг Зоря». Зеленіє пшениця та золотиться ріпак, який заливає сонцем поля. Милуючись цим, розумієш — яка ж прекрасна наша Україна! Прекрасна у природній красі, помноженій на самовіддану працю людей, які по-справжньому люблять землю і примножують її багатство. Не менш важливо і те, що Група компаній не лише обробляє землі, а й підтримує громади у соціально-економічному та духовному розвитку, сприяє вирішенню проблем у навчальному процесі дошкільних та шкільних навчальних закладів, соціальному захисті населення.

Розповідає Мирослава Мануйлик, заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря»:

— У попередні роки аграрна компанія надавала значну фінансову допомогу сільським радам. Що плануємо в цьому році? Торік видано подарункові сертифікати, які в рамках соціальних проектів будуть оприбутковані керівниками установ. Цьогоріч спільно з генеральним директором Групи компаній «VITAGRO» Петром Лабазюком вирішили надавати допомогу навчальним закладам для придбання оргтехніки, дидактичного і наочного матеріалу у ДНЗ ясла-садок, у школу мистецтв та будинок культури, відновлення санвузлів для місцевого НВК «Школа-гімназія», закупити сценічний одяг для Зорянського хору ім. Плютинського. Плануємо завершити заміну вікон в амбулаторії загальної практики/сімейної медицини. У цьому році у селі відбувся шахово-шашковий турнір за підтримки ТОВ «Агрохолдинг Зоря». Надано кошти на ремонт їдальні Білівської ЗОШ I-III ступенів, профінансовано участь футбольної команди «Оріон» із с.Грабів в обласних змаганнях серед сільських команд. Надано підтримку футбольній команді «ГОЛ-ДАР» із с. Голишів для участі у змаганнях.

Група компаній «VIT­AGRO», на відміну від багатьох інших аграрних фірм, надає різні види соціальних допомог конкретним родинам пайовиків. Зокрема, вже традиційно виплачується значна сума пайовикові, у сім'ї якого народилася дитина. На жаль, життя — це не завжди радісні та приємні моменти. Тому не залишаємо людей і в горі. Надається допомога і на поховання. Крім цього, підтримуємо громаду і в складних життєвих ситуаціях. Зважаючи, що наші пайовики — це переважно люди старшого віку, то більшість звертаються за допомогою при хронічних захворюваннях. Але перевагу надаємо при тяжких захворюваннях та під час нещасних випадків. Так, нещодавно у господарстві пайовика сталася пожежа. Агрохолдинг оперативно відреагував на звернення і надали допомогу для ремонту приміщення. Такі виплати здійснюються постійно, бо ми розуміємо, що це підтримка громадян, які потрапили у складні життєві ситуації. А в особі інвестора вони мають надійного та стабільного партнера.

Між іншим такі соціальні допомоги — це винятково добра воля Групи копаній «VITAGRO» і «Агрохолдингу Зоря», які, орендуючи землі, роблять зустрічні кроки, аби покращувати інфраструктуру населених пунктів і поліпшувати стан закладів соціальної сфери і духовних центрів та надавати підтримку людям. Місцеві громади не спроможні вирішити ці питання за власні кошти, з державного бюджету такі статті витрат не фінансують, то інвестор розглядає солідарну участь і спрямовує кошти на підтримку та вирішення соціальних проблем.

Оскільки керівництво Групи компаній «VITAGRO», зокрема, її генеральний директор Петро Лабазюк, вважає першочерговими духовність і християнські моральні цінності, то відчутна та послідовна допомога впродовж років надається всім храмам, які розміщені на території сільських рад, де перебувають в оренді землі. Зокрема, чимало коштів спрямовує інвестор на відновлення та реконструкцію церков.

Як стверджує Мирослава Мануйлик, торік надано велику підтримку духовним центрам на території Зорянської й Городоцької сільських рад Рівненського району, і цьогоріч за зверненням релігійних громад також заплановано значне спрямування коштів на розвиток храмів.

Вкладати кошти у духовну справу — означає готувати і формувати тих, хто керується християнськими та моральними цінностями, будувати нормальне здорове суспільство. Громади це розуміють і вдячні за підтримку.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також