Інвестор з Рівненщини працюватиме на Волині

1372 0

Ми у соцмережах:

Інвестор з Рівненщини працюватиме на Волині

Поліські землі малопривабливі для агровиробників, відтак частина з них почала заростати самосівами та чагарниками. Нещодавно з’явився інвестор з Рівненщини – Петро Троцький, який має намір вкладати кошти в розвиток Поліських територій Волинської області.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко організував робочу поїздку у Маневицький, Камінь-Каширський та Любешівський райони з метою залучення облогуючих земель у сільськогосподарське виробництво. Петро Троцький зацікавлений в оренді земель поліських територій для вирощування сільсьгосподарських культур, повідомляє департамент агропросилового розвитку Волинської ОДА,

Інвестор довгий період часу вивчав специфіку господарювання на поліських територіях та має відповідний досвід. Зокрема, в Зарічненському районі Рівненщини агропідприємство дало «нове життя» поліським землям, відновило меліоративні канали, наповнює місцеві бюджети, справно розраховується з пайовиками та бере участь у соціальному житті територій.

Зі слів Петра Троцького, при оренді великих площ землі на одній територій – реєстрація окремого підприємства на даній території з тим, щоб податки від діяльності надходили в місцеву казну. Окрім того, планується укладати соціальні договори з сільськими головами та старостами, згідно яких щороку підприємство буде спрямовувати від 50 до 100 тис грн. на соціальні потреби місцевих жителів. Усе це безумовно дасть поштовх розвитку сільських територій Полісся.

Юрій Горбенко і Петро Троцький зустрілися з керівництвом Маневицького району – головою райдержадміністрації Андрієм Линдюком, головою районної ради Анатолієм Мельником та представниками Управління регіонального розвитку Олександром Туриком і Миколою Пацаманюком. Вислухавши потенційного інвестора, Андрій Линдюк на карті району продемонстрував вільні для оренди земельні ділянки.

Наприкінці робочої зустрічі обидві сторони висловили зацікавленість у подальшій співпраці та домовилися про наступну зустріч, під час якої узгодять юридичні питання щоб приступити до освоєння територій. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також