Інвестора для рівненського аеропорту не чекатимуть, гроші дадуть з обласного бюджету

2147 0

Ми у соцмережах:

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, директор аеропорту Ігор Насинюк та представник туроператора JoinUp Андрій Кунтий

Рівненська облрада на наступній сесії має затвердити програму розвитку та підтримки свого комунального підприємства – «Міжнародного аеропорту Рівне».

Тільки на погашення боргів аеропорту у цьому році планують виділити вісім мільйонів гривень, а у наступному – сім.

А з минулого року летовище уже боргує не тільки Пенсійному фонду та податковій, а й своїм працівникам. Борг із зарплати нині складає 1,3 млн грн.

Оскільки стартував туристичний сезон, на рахунку летовища з’явилися кошти. Головна бухгалтерка підприємства Зінаїда Кричильська повідомила обласним депутатам на засіданні будівельної комісії 4 травня, що наступного тижня виплатять 300 тис. грн зарплати. Залишиться, тим не менше, ще мільйон боргу перед працівниками.

Директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк зазначила, що потрібно спершу ухвалити програму, а вже на наступній сесії, зважаючи на розмір перевиконання власних надходжень обласного бюджету, вирішуватимуть, яку суму коштів вкласти в аеропорт.

Таке капіталовкладення, зазначила п.Біляк, - на майбутню перспективу, що будуть рейси з Рівного і аеропорт приноситиме доходи в обласний бюджет.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що інвестор, зустріч з яким була три місяці тому, так і не надіслав конкретних пропозицій щодо розвитку летовища. Тому в ОДА вирішили поки що вкладати в аеропорт бюджетні кошти, а вже потім, можливо, знайдеться й інвестор.

Нагадаємо, що у четвер, 3 травня, з рівненського аеропорту відлетів перший у цьому році чартерний рейс до турецької Анталії. Більше про політ, затримку літака та перспективи цьогорічного відпочинкового сезону у репортажі «Із Рівного до Анталії: з ковбасою, пиріжками і білорусами на борту». 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також