Переможця визначив тендер

3174 0

Ми у соцмережах:

Переможця визначив тендер

Унікальний спорткомплекс на вулиці Макарова в Рівному будуватиме ТОВ «Архітектурне бюро «ЯНКОР»

21 травня тендерний комітет Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА оприлюднив протокол, в якому переможцем торгів на будівництво спорткомплексу на вулиці Макарова в Рівному визнано ТОВ «Архітектурне бюро «ЯНКОР». Орієнтовна вартість першої черги будівництва становить 310 млн грн. Однак на тендер було виставлено тільки 160 млн грн. Ціна пропозиції переможця – 157 млн грн.

За інформацією громадської організації «За чесний тендер», у чиновників не виникло запитань, чи зможе побудувати такий об’єкт фірма, яка задекларувала наявність 14 працівників.

Аби розвіяти сумніви громадських активістів – а це, на думку мого співрозмовника, абсолютно чесні та порядні люди, котрі щиро вболівають за своє місто – директор ТОВ «Архітектурне бюро «ЯНКОР» Юрій КОРНІЙЧУК (на фото), який 32 роки працює в будівництві, з них 23 – у приватному будівельному бізнесі, розповів рівненському журналісту Олександру ОЛЬХОВИКУ про історію фірми та її здобутки. 

«32 роки практичного досвіду організації
будівельного процесу»

Юрій Корнійчук

 – Юрію Анатолійовичу, Ви у будівельному середовищі людина відома, а широкому загалу – менш, тож розкажіть трошки про себе.

 – Я фаховий будівельник, за моїми плечима – 32 роки практичного досвіду організації будівельного процесу. У 1986-му закінчив у Рівному будівельний факультет Українського інституту інженерів водного господарства за фахом «Промислово-цивільне будівництво». Працював майстром і виконробом у ПМК«Укрміжколгоспбуду» (нині – корпорація «Украгропромбуд»). У 1994-му започаткував власний бізнес і з того часу працюю у приватному будівельному секторі. ТОВ «Архітектурне бюро «ЯНКОР» – це вже третя фірма, створена за моєї участі.

– Будівництво яких об’єктів викликає у Вас найбільше професійне завзяття і творче піднесення?

– Мені найцікавіше будувати нестандартні промислові об’єкти, які не кожен може осмислити і зробити. Таким об’єктом є, наприклад, будівництво цеху склотарного виробництва потужністю 240 тонн скломаси на добу та складських приміщень площею 15 тисяч квадратних метрів на Рокитнівському скляному заводі. В розширенні виробничих потужностей одного з провідних виробників склотари європейської якості в Україні, очолюваний мною колектив будівельників працював у субпідряді з рівненським БМУ «Промбуд-11».



А взагалі, професія будівельника приносить велике задоволення тоді, коли будівництво належно фінансується, коли на об’єкті працює понад 100 чоловік, а в будівельному процесі задіяні багато субпідрядних організацій, коли координаційний штаб кожен день проводить наради...

– Які об’єкти, побудовані або реконструйовані будівельними колективами під Вашим керівництвом, прикрасили Рівненщину?

– Починаючи з 1994 року, будфірми, які я очолював, реалізували десятки проектів як на державне замовлення, так і приватних інвесторів.Одним з перших наших об’єктів було котеджне містечко Економбанку в с. Забороль. Після його банкрутства – на той час уже було зведено чотири-п’ять котеджів – будівництво згорнулося. Потім ми будували гаражний комплекс для автотранспорту Шпанівського цукрозаводу та кілька приватних котеджів. У 1998 році за реконструкцію будинку відпочинку «Сосновий бір» Державного підприємства магістральних нафтопроводів «Дружба» в селі Жобрин Рівненського району наш колектив був нагороджений Дипломом І ступеня Держбуду України, як переможець національного конкурсу на кращі будинки та комплекси житлово-цивільного та промислового призначення, збудовані та прийняті в експлуатацію в 1997 році в Україні. Грамотою Держбуду України за активну участь в організації реконструкції цього об’єкту відзначений і я.

 З бюджетними коштами працюємо з 2001 року: тоді отримали перше замовлення від обласного УКБ на реконструкцію і будівництво неврологічного відділення Рівненського обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни в смт Клевань (нині – комунальний заклад «Рівненський обласний госпіталь інвалідів війни» Рівненської обласної ради). Співпраця з медичними закладами Рівненщини на цьому не завершилася: ми також виконували реконструкцію даху кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні.

«Багатоповерхові будинкита готелі, торгові центри,
автосалони і клуби»

– Високу оцінку громади отримали житлові багатоповерхові будинки та об’єкти громадського призначення, зведені або реконструйовані Вашими будівельниками в Рівному й області. Згадайте новобудови, якими Ви пишаєтесь.

- Будівельними автографами колективів приватних будфірм, які я очолював у різні роки, стали:
реконструйований нашими майстрами клуб у с. Злазне Костопільського району;
п’ятиповерхові житлові будинки в Рівному (Княгині Ольги, 10, Лермонтова, 5, Дворецька, 5) та Здолбунові (Паркова, 69);

житлові будинки в Рівному по Соборній у районі пам’ятника Марії Несвицькій та дев’ятиповерховий будинок на розі Черняка-Дундича;
капітальний ремонт житлового будинку по вул. Яворницького, 3 та капітальний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Поповича, 65-б в Рівному;
пішохідний бульвар з торговими павільйонами на Черняка в Рівному.

Захоплення рівнян і гостей міста викликає і споруджений нами торговий центр на вулиці 16 Липня, 42 в Рівному, у приміщенні якого донедавна знаходився австрійський ERSTE bank. Автор проекту - відомий рівненський архітектор Мирослав Чабак. Об’єкт здобув третє місце на конкурсі на кращі будинки та комплекси житлово-цивільного та промислового призначення, збудовані та прийняті в експлуатацію в 2007 році в Україні.

Предметом професійної гордості майстрів ТОВ «Архітектурне бюро «ЯНКОР» є і побудований ними у мальовничій місцевості на околиці селища Обарів поблизу Рівного парк-готель «Швейцарія».

– Клієнти багатьох рівненських автосалонів і гадки не мають, що вони споруджені Вашими будівельниками…

– Дійсно, є такі об’єкти в літопису наших будівельних здобутків. У 2009-му компанія «Вік-Експо» відкрила з інтервалом два місяці два зведені нашими майстрами автосалони – «Honda» та «Volkswagen».

Новий автосалон «Nissan» цієї ж компанії також будував наш колектив, як і автосалон «Тойота» ТзОВ «Агат-Авто» на Млинівській, який, до речі, зайняв друге місце на конкурсі на кращі будинки та комплекси житлово-цивільного та промислового призначення, збудовані та прийняті в експлуатацію в 2007 році в Україні.

Також на замовлення відомого рівненського бізнесмена Юрія Фіша побудували першу в Рівному стаціонарну АЗС на виїзді на Луцьк (1998-1999 роки).

– Юрію Анатолійовичу, Вам не здається, що будівельна фірма з таким чудовим портфоліо, як в «Архітектурного бюро «ЯНКОР», не заслуговує на те, щоб деякі ЗМІ називали її «маловідомою рівненською компанією»?

– Для нас головний пріоритет – якість нашої роботи та задоволення її результатами наших замовників, а не епітети, якими нас нагороджують у пресі. Вигравши тендер, наше підприємство стало генпідрядником будівництва спорткомплексу на Макарова.

«Роль генпідрядника дуже нагадує дії диригента
великого оркестру»

– Спортивний комплекс на Макарова небезпідставно вважають іміджевим проектом голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Будівництво такого комплексу назріло ще 20 років тому, та лише зараз з’явилася реальна можливість його розпочати. Однак активісти громадської організації «За чесний тендер» збентежені кількістю працівників Вашої фірми. Що Ви скажете з цього приводу?

– Штат будівельної фірми передусім залежить від обсягів будівельних робіт. При сталому складі інженерно-технічних працівників кількість робітників-будівельників у нас змінювалася від 10 до 70-80 чоловік. У 2010-му ми були другими в області за обсягами будівельних робіт. Нам навіть запропонували добудову обласного онкодиспансеру. Але у нас тоді було достатньо роботи, тож я порекомендував довірити реалізацію цього проекту іншій фірмі.

Що стосується матеріальної бази нашого підприємства. Ми забезпечені необхідним мінімумом будівельної, транспортної, землерийної та спеціальної техніки. Проте, на моє глибоке переконання, займатись будтехнікою повинні спеціалізовані фірми, які за свою роботу отримують відповідні кошти, а я зобов’язаний повністю зосередитись на ефективній організації злагодженого будівельного процесу. Саме такого підходу вимагає успішна реалізація такого масштабного проекту, як будівництво спорткомплексу на Макарова.

На мою думку, роль генпідрядника дуже нагадує дії диригента великого оркестру, який повинен поєднати музику всіх музикантів у єдиний твір. Я дуже вдячний найкращим «музикантам» цього потужного будівельного оркестру – нашим надійним партнерам: Рівненській філії «Діпромісто», ПрАТ «Рівнеінвестпроект», Рівненському кооперативно-державному проектно-вишукувальному інституту «Рівнеагропроект», ТОВ «Екорембуд ЛТД», ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж», ПрАТ «Рівнебуд», БМУ «Промбуд-11», БМУ «Промжитлобуд-2», БМУ «Промжитлобуд-13», Рівненському «БМУ-6», ТОВ «Спектр-TV», ТОВ «ТІКО», ТОВ «Екомедтех», ТОВ «Вентиляційник», ТОВ «Вентиляція Плюс Україна», ТОВ «Ізотоп», ПАТ «Мехбудсервіс», Управлінню будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд № 3 Львівської залізниці, словацькій фірмі «Z.O.S.» (м. Кошіце), СПМК-514, КП «КТБ», ПП «Корадо» (хай вибачать мене ті, кого не назвав) та багатьом приватним підприємцям.

Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також