Капітально відремонтують на Рівненщині тільки шість кілометрів

2228 0

Ми у соцмережах:

Капітально відремонтують на Рівненщині тільки шість кілометрів

У півтора раза більше, аніж торік, отримає цього року з держбюджету область на ремонт доріг державного значення — 360 мільйонів. На капітальний, який передбачає, фактично, перебудову дороги — використають лише чверть. Востаннє капітальний ремонт доріг на Рівненщині проводили перед Євро-2012, коли клали новий асфальт на трасі Київ-Чоп. Цього ж року планують капітально ремонтувати трасу Рівне-Луцьк-Устилуг.

Щоправда, планом передбачено капітальний ремонт лише шести кілометрів цієї дороги — від луцького кільця у Рівному до азотівського у селі Карпилівка. На цьому відрізку — чотири смуги, і 80 млн. грн., які виділять на капремонт цього року, вистачить тільки на частину робіт. Загалом ремонт усієї ділянки, за проектом, коштуватиме 350 млн. грн.

— Наразі проектно-кошторисна документація проходить експертизу, — коментує перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Микола Яворський. — Опісля проведемо тендер і уже з підрядником визначатимемо разом, які роботи виконувати цього року на 80 млн. грн., а які залишити на наступний рік.

Окрім того, в області заплановано відремонтувати три ділянки на трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече: поблизу села Брищі Млинівського району, кілька кілометрів від траси Київ-Чоп у напрямку Луцька та ділянку за Дубно — у бік Кременця. На них піде 180-190 млн. грн. Ще 45-48 млн. грн. передбачено на ділянки доріг, які почали ремонтувати у 2017 році. Відремонтують також міст у Бережниці Дубровицького району та завершать шляхопроводи у Сарнах на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів. Зазначимо, що як і торік, у 2018-му на ремонт доріг повинні будуть надійти також кошти від митного експерименту. Яка сума буде цього року — поки невідомо, проте на рахунках лишилося невикористаних торішніх 154 млн. грн. Також цьогоріч з держбюджету виділили 117 млн. грн. на поточне утримання рівненських доріг державного значення (дрібні ремонти, прибирання від снігу і т.п.).

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також