Карауш розповів, що пропонують робити з конфіскованими авто, які для ЗСУ не підходять

1003 0

Ми у соцмережах:

Колаж - Факти.ICTV

Хочуть конфісковувати у п'яних водіїв не тільки автомобілі, а й спецтехніку, до прикладу, трактори – на користь Сил оборони України.

Озвучив таку ідею у своєму телеграм-каналі голова облради Андрій Карауш:

- Вчора Рівненська обласна рада підтримала таке звернення до Верховної Ради, яке готував мій перший заступник Микола Кучерук. До тексту додали слушну пропозицію депутата Олександра Процюка про спецтехніку. 

Звернення – це позиція області, яку бачитиме парламент. Журналісти запитували, чи дають результат такі кроки. Відповідаю – дають. Зверненнями ми формуємо запит на дію, і більшість із того, що ми пропонували раніше, уже втілено в життя. 
 
Про те, чому ми звертаємось. Проблема нетверезою їздою — очевидна. За даними патрульної поліції, у 2023 році в Україні склали 134 тисячі протоколів, у 2023-му – понад 151 тисячу.
 
Щоб конфіскувати у нетверезого водія авто і передати у військо – треба зміни до українського законодавства. Тому у зверненні є пропозиція зробити цей крок. Наш надійний партнер — Латвія — уже передає Україні авто, які забрали у п'яних кермувальників.
 
У нашому зверненні також є пропозиція: якщо конфісковане авто для армії не підходить – продавати його на аукціоні і гроші віддати на ЗСУ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також