Картопля від виробника

4214 0

Ми у соцмережах:

Картопля від виробника

Минулої суботи у Рівному на вулиці Набережній вже вшосте відбувся сільськогосподарський ярмарок. Рівняни зацікавилися можливістю придбати овочі і фрукти за дещо нижчою від магазинних ціною — тож на ярмарку було людно.

— Цього року ми вирішили провести ярмарок дещо раніше, адже врожай вже зібраний, — каже Дмитро Українець, голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Рівненщини. — Асортимент продукції дуже різноманітний. Цим підтверджується й основна мета ярмарку — показати, що селяни успішно працюють і в умовах кризи, пропонуючи до столу городян свою продукцію. До речі, цей ярмарок вийшов найбільшим: у ньому беруть участь понад 100 учасників з 12 районів області.

Про «борщовий набір» Вантажівки із картоплею, капустою, а також морква, буряки, цибуля — чим не борщовий набір? Елітні сорти картоплі з екзотичними для нас найменуваннями «Санте», «Бетіна», «Агаве» та вже звичними українськими «Дніпрянка» і «Мрія» пропонує Рівненська державна сільськогосподарська дослідна станція УААН. — На ярмарок ми привезли елітне насіння картоплі та озимої пшениці, — зазначає заступник директора дослідної станції Людмила Лукащук. — Тут працює наш консультаційний пункт, де ми надаємо інформацію щодо вирощування сільськогосподарських культур.

Фермерство як бізнес сімейний Подружжя Сергій та Олена Сороки — власники фермерського господарства «Ако» із села Острожець, що на Млинівщині, — вирощують овочі на 100 гектарах. Їхню продукцію купують по всій Україні, а віднедавна, вигравши тендер, фермери забезпечують овочами 22 дитсадки Рівного. Інший приклад — брати Володимир і Сергій Нестерчуки із Здовбиці (хутір Каменуха). Вони створили ПСП «Відродження», вирощують огірки, помідори, капусту, петрушку на 20 гектарах землі. На ярмарок вони привезли дуже смачні помідори сорту «Шаста». — Добре, що в Рівному підтримується традиція проведення таких ярмарків, — наголошує гість із Міністерства аграрної політики Михайло Мельник. - Люди йдуть сюди із задоволенням, а отже, ми досягаємо поставленої мети.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також