Казка на майдані Музики

1303 0

Ми у соцмережах:

Казка на майдані Музики

Ганс Крістіан Андерсен, напевно, написав би нову казку, якби побачив дійство, яке розгорнулося сьогодні, 4 грудня, перед Рівненським органним залом. Містично сяючий годинник, який кожні 15 хвилин грає мелодії, прекрасний янгол на арфі, святкова ялинка, оркестр та сценічні феєрверки.

Хоча всі вже бачили арфу з янголом – нову скульптуру перед органним – до урочистого моменту її все ж накрили білим полотном.

видкриття Майдану Музики (2)

Кілька слів від ведучого - і оп! Загорілася святковими оленями ялинка по ліву сторону від входу в органний. Як і обіцяв директор Рівненської філармонії Микола Орешко. Ялинка не зрубана – вона там росте. А біля неї встановили ще й святкову ілюмінацію у вигляді оленя. Словом, дуже гарно.

видкриття Майдану Музики (4)

Подивитися на дійство зібралося таки чимало рівнян. У натовпі чути захоплені вигуки щодо нової підсвітки органного залу. Тепер він так сяятиме щоночі.

DSC_0165

До слова запросили представників міської та обласної влади. Всі троє розповідали, що вони дуже щасливі «бути тут у цей день», а також «привітати рівнян зі святами».

видкриття Майдану Музики (5) видкриття Майдану Музики (7) видкриття Майдану Музики (12)

А потім ця трійця урочисто під відповідну мелодію оркестру зірвала пелену з пам’ятника. Проте хоч і робили це, можна сказати, у шість рук, все одно не довели справу до кінця. Шмат тканини таки залишився висіти на руці ангела.

видкриття Майдану Музики (8) видкриття Майдану Музики (13)

Мелодія продовжилася – і загорілися сценічні феєрверки. Це виглядало дуже ефектно, особливо враховуючи майстерність музикантів філармонії. А вкінці феєрверки розсипалися блискітками, утворюючи хмарку. Особливо раділи побаченому діти, які потім збирали ті блискітки.

видкриття Майдану Музики (10) видкриття Майдану Музики (11)

- Скільки часу я кував янгола з арфою, нехай залишиться в таємниці, як і моя технологія, - розповів скульптор Артем Вольський. - Скажу лише, що використовував листову сталь триміліметрової товщини, а це ой як нелегко. Ідея була наша спільна з Миколою Прокоповичем (Орешком – ред.) Підняти скульптуру можуть тільки 4 чоловіки разом. Ким є янгол – хлопчиком чи дівчинкою, – п.Артем також сказати відмовився (довго сміявся). Він порадив рівнянам здогадатися про це самим. Але натякнув, що в нього є два сини, тому сам він сприймає янгола відповідно.

DSC_0182

- Раніше ми хотіли, щоб там була інша скульптура: ніби з мушлі виходить діва і грає на арфі. Та це коштувало б не менше 10 тисяч доларів, а ця обійшлася втричі дешевше. Янгола, до слова, повністю оплатив я – це мій такий подарунок місту, - поділився Микола Орешко.

видкриття Майдану Музики (3)

Годинник теж має свою історію. Він ніколи до цього не йшов. Проте три майстри, які його відновлювали, змусили-таки стрілки рухатися. Один з тих майстрів уже помер, так і не побачивши ходу годинника.

видкриття Майдану Музики (1)

Микола Орешко встановив по периметру майдану Музики 12 камер відеоспостереження. І це вже завадило крадіжці: з майдану намагалися поцупити ковану урну, проте поліцейські вчасно спіймали крадія.

видкриття Майдану Музики (6)

У самому органному залі, одразу за входом по праву руку, розмістили чудову новорічно-різдвяну фан-зону. Її власноруч виготовляла творча дружина керівника філармонії Оксана Орешко. Зіркове подружжя погодилося тут же сфотографуватися зі своєю дворічною донечкою Аринкою, яка, за словами тата, дуже любить грати на гітарі, піаніно і "таткових нервах".

видкриття Майдану Музики (14) видкриття Майдану Музики (15)

Микола Орешко також показав ковану лавочку у фан-зоні. Її він зробив власноруч. Це ще один його подарунок до відкриття майдану Музики. - Коли я пішов в «Епіцентр» і побачив, що там така лавочка коштує 7000 гривень, то вирішив, що й сам таку можу зробити, - каже директор філармонії. – Щоб у вас не склалося про мене хибного враження: цвяхи вдома я забиваю, а не жінка (сміється - ред.). Тож в результаті лавочка обійшлася мені не більш, як у 700 гривень.

видкриття Майдану Музики (16)

На метаморфозу площі біля органного залу в майдан Музики місто витратило 1, 850 млн гривень. 103 тисячі надала обласна філармонія. На території майдану, до речі, діє безкоштовний Wi-Fi, користуватись яким одночасно можуть 50 людей.

DSC_0148


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також