Керівник Нацкорпусу обізвав на міськвиконкомі Ніну Скибу через дрифтерів

3700 1

Ми у соцмережах:

Керівник Нацкорпусу обізвав на міськвиконкомі Ніну Скибу через дрифтерів

На засіданні Рівненського виконкому сталася запекла суперечка між членом виконкому Ніною Скибою та керівником Національного корпусу Рівненщини Ігорем Сухим. Приводом стали події з дрифтерами біля «Екватору», 11 серпня.

Нагадаємо, ввечері, 11 серпня, між дрифтерами, поліцією та людьми в балаклавах сталася сутичка на парковці біля торгового центру «Екватор». У результаті були пошкоджені кілька автомобілів. Пізніше Нацкорпус, членів якого запідозрили у нападі на дрифтерів, спростував свою причетність до інциденту. Проте Ніна Скиба поставила це спростування під сумнів, заявивши про впевненість, що це були саме вони. Суперечка, почата у соцмережах, продовжилася на міськвиконкомі.

Спершу Ніна Скиба попросила, щоб на наступне засідання був підготований звіт про громадські формування в місті: скільки їх та чим конкретно вони займаються. До слова попросився Ігор Сухий:

-          Дії тітушок приписують нашому активу. Головний дрифтер вже спростував цю інформацію і вибачився перед нами. Проте один з членів міськвиконкому обіцяв надати 350 фактів нашої там присутності. Я готовий послухати вас, Ніно Скиба.

 -           Коли міліція встановить тих людей, які були в балаклавах, тоді я вам надам факти. Тому що і я, і ви зараз можемо говорити все, що завгодно. Люди в балаклавах були? Були, - відповіла Ніна Скиба.

У відповідь Ігор Сухий заявив, що вона – «неадекватна людина», яка «не має права представляти громаду Рівного», оскільки з неповагою ставиться до корпусу і робить безпідставні голослівні заяви.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що до нього щодня телефонують рівняни з проханням виголосити подяку Нацкорпусу за їхню участь в подіях біля «Екватору» та зробити цю організацію почесними рівнянами. «А ви відхрещуєтеся!» - сказав він, посміхаючись.

-          Звісно, треба зробити все, щоб винести дрифт за межі міста і люди не страждали, - продовжила Ніна Скиба. – З іншого боку, під час інциденту були люди, які взагалі в дрифті не брали участі і отримали по голові. Побили і їх, і машини – це нонсенс.

 -           Зараз проводиться перевірка за фактом сутичок біля «Екватору», - відповів на це начальник міськвідділу поліції Василь Зелінський. - Всі, хто долучений до протиправних дій, нестимуть відповідальність.

Член міськвиконкому Юрій Романенко висловив свою точку зору:

-          Як колишній спортсмен і тренер по мотокросу розумію, чому вони все це роблять – щоб запонтуватися і показати себе, які вони. Раніше подібні змагання теж проходили, тільки за межами міста, з обов’язковим дотриманням техніки безпеки, зазвичай у вихідні дні. Була швидка допомога. А в дрифті біля «Екватору» беруть участь недосвідчені водії, їх оточують люди, які опиняються в небезпеці. Бо в русі дрифтер може скосити одразу п’ятеро людей.

 -          99% рівнян цього не підтримують, дрифтери мають це розуміти, - підсумував п.Хомко. – В місті це апріорі, цього тут не може бути, навіть якщо є місце. Кругом жилі будинки. Це навіть не обговорюється.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також