Хахльов не президент - грошей не дадуть: що буде з 8 млн для “Вереса”?

3442 0

Ми у соцмережах:

Хахльов не президент - грошей не дадуть: що буде з 8 млн для “Вереса”?

Через прохання колишнього президента “Вереса” Олексія Хахльова дати гроші на футбольний клуб засідала робоча група Рівненської міської ради.

Депутати Ольга Криж (“УКРОП”), Богдан Гапяк (“Солідарність”), Олег Карпяк (“Свобода”), Ігор Ковалець (“Самопоміч”) та Роман Стасюк (Радикальна партія) мали вирішити, скільки грошей дати “Вересу” і чи виділяти їх взагалі.

Нагадаємо, що Олексій Хахльов просив 8 мільйонів гривень.

Однак далі дискусій депутати не просунулися. Спочатку група довго не могла зрозуміти, які у неї повноваження.

Одні говорили, що група має напрацювати програму фінансування саме юнацького футболу в Рівному. Другі, що в їх повноваження входить лише дати відповідь Хахльову.

Вирішила спір роздрукована стенограма засідання сесії міської ради, на якій міський голова Володимир Хомко дав протокольне доручення розібратися із фінансуванням “Вереса”.

Потім усі присутні намагалися унормувати юридичні питання. Адже існує два “Вереса”: громадська спілка та товариство з обмеженою відповідальністю. Саме останнє грає в українській Прем'єр-лізі.

За словами начальника управління молоді та спорту Рівненської ОДА Віталія Ліпського, футболісти, які грають у “Вересі”, були членами громадської спілки. Тому раніше за бюджетні гроші їм оплачували тренування, переїзди і збори між іграми.

До слова, усі дійшли згоди, що комісія не буде вигадувати, як профінансувати з бюджету міста приватну структуру, яку контролює львівській бізнесмен Богдан Копитко. Тому депутати проголосували, щоб виділити певну суму лише на рівненський футбол.

Засідання комісії завершили, проте попросити у міського голови Володимира Хомка розширити її повноваження. Після цього буде розроблена програма з фінансування футболу Рівного.

-У житті все динамічно змінюється. Спочатку це був народний клуб “Верес”, а тепер клуб з реєстрацією у Львові. Була інформація, що громадська спілка має всього 17% акцій футбольного клубу, а 73% - в руках львівського відомого бізнесмена Богдана Копитка. Можна довго говорити, де далі буде “Верес”. Однак найімовірніше, що для Копитка — це комерційний проект. Очевидно, що наші програми з розвитку його цікавитимуть в 128 чергу. До нас звернувся голова обласної федерації футболу Олексій Хахльов з проханням підтримати футбол. Зараз ми реконструюємо “Авангард”. Але, окрім інфраструктури, потрібно підтримувати ще й місцевих спортсменів, - сказав депутат Богдан Гапяк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також