Хочеш за кордон — плати аліменти

1336 0

Ми у соцмережах:

Хочеш за кордон — плати аліменти

На Рівненщині всерйоз взялись за чоловіків, які не виплачують аліментів своїм дітям. Уже навіть створили спеціальний штаб, щоб боротися зі злісними неплатниками. А таких в області — понад 6 тисяч. І покарають їх по-різному: від «замороження» закордонного паспорта — до примусового продажу мобільного телефону чи телевізора. Тут все залежить від кількості прострочених платежів. Звісно, ніякої самодіяльності, бо державні виконавці виконують рішення суду.

В’ячеслав Бедикайло, начальник управління Державної виконавчої служби:

— До законодавства було внесено значні зміни, які дають серйозні методи впливу на цих осіб. До них можна виносити постанови, які обмежують боржників у виїзді за межі України, у користуванні зброєю та керуванні автомобілем. Однак такі методи впливу можна застосовувати, коли аліменти не платять півроку. А тих, які боргують більше трьох місяців, вносимо до спеціального реєстру.

Приїжджаємо, описуємо майно. Скажімо, мобільний телефон. Може, в квартирі є два телевізори, то один можна описати. Вже був прецедент із описом земельної ділянки. Усе майно продається через електронну систему «Оpen Мarket», а кошти віддаються матері дитини. Скажу, що це досить добре діє. При мені один чоловік одразу виплатив більше 10 тисяч гривень аліментів.

Звичайно, серед боржників бувають люди неблагополучні, які вживають алкогольні напої. Тому й не мають грошей. В таких випадках суд може направити їх на суспільно корисні роботи. А в період, коли чоловік працює, нараховується мінімальна заробітна плата, яка йде на погашення аліментів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також