Хомко працює, але без зарплати, а документи підписує Паладійчук

1445 0

Ми у соцмережах:

Володимир Хомко

Через карантин бюджет міста недоотримує щомісяця близько 10-15 мільйонів, повідомив в ефірі Радіо Трек Володимир Хомко. Тож працівники міської ради йдуть на два тижні у відпустку без збереження заробітної платні. Це дозволить зекономити близько 800 тисяч гривень.

Пішов з понеділка у неоплачувану відпустку й міський голова. Однак, підкреслює Хомко, він працюватиме як і досі, тільки без зарплати.

Головним у місті на цей час все ж офіційно вважатиметься секретар міськради Сергій Паладійчук — він виконує обов’язки голови, саме його підпис буде на усіх документах. Потім піде у відпустку за власний рахунок і він.

Втім, неоплачувані відпустки не врятують міський бюджет. Володимир Хомко каже, що суттєво зменшуються надходження до бюджету:

— Задача стоїть так, щоб рівняни не відчули наших проблем з бюджетом, а вони є. Насправді за нашими найоптимістичнішими розрахунками міський бюджет щомісяця недоотримуватиме близько 30 мільйонів. Основний наш податок — це ПДФО, а він зменшився. Проблеми по всій Україні однотипні. Знизився рівень розрахунків за комунальні послуги. Причому, на заході ще більш-менш тримаються, на сході — зовсім впали. І впали надходження до бюджету. У всіх міст однаково, і в державі також. Тому нас чекає дуже непростий період. Для всіх. І для уряду, і для обласної влади, і для міської.

Ми уже розподілили капітальні видатки, враховуючи, що у нас є важливі речі і не дуже. От будемо колективно під час сесій з депутатами вибирати, що важливіше для міста.

Поки що у нас немає проблем, бо завершився лише перший місяць такий «мінусовий». Перший квартал завершили без мінуса.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також