Хомко й Муляренко запускали над Рівним дрона (ФОТО)

1930 0

Ми у соцмережах:

Хомко й Муляренко запускали над Рівним дрона (ФОТО)

Більше півсотні компаній привезли свої енергоощадні технології до Рівного.

Побачити їх можна на виставці, яку розмістили на території Рівнетеплоенерго, що на вулиці Данила Галицького. Захід відкривало керівництво Рівного та області дроном, до якого причепили червону стрічку. Після її перерізання дрон полетів у небо.

Загалом же на виставці представлені новітні твердопаливні котли, енергоощадні лампи та різне приладдя, що допомагає обігріти будинок без природного газу. До слова, деякі експонати вартують чимало, проте представники компаній переконують, що їх обладнання окупиться за 4-7 років.

Скажімо, сонячні станції. Придбати та встановити сонячні панелі собі на дах вартуватиме близько 25 тисяч доларів. Звичайно, усе залежить від розміру будинку та того, скільки ваша родина споживає енергії. Цікаво, що зайву електроенергію ви зможете продавати державі.

Є й різні новинки. Одна із них – це спеціальні насоси, які черпають тепло зі свердловин у землі.

Таку технологію уже давно застосовують у Сполучених Штатах Америки. В Україні же такі насоси встановлюють у різних готелях, санаторіях, де є водні процедури, та на великих промислових підприємствах. Зимою вони обігрівають будівлю, а літом працюють у режимі охолодження.

Додамо, що виставка триватиме два дні - 14 та 15 червня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також