У Дубні хотіли обійтися без Москви і тепер сваряться

2518 0

Ми у соцмережах:

У Дубні хотіли обійтися без Москви і тепер сваряться

Близько 40 років в одному приміщенні на вулиці Князя Острозького у Дубні вживалися медичний коледж та санепідемстанція, яка після всіх реформувань нині називається лабораторним центром МОЗ. Проте від минулого року свої відносини дві установи вирішують у судах. Медичний коледж хоче виселити санепідеміологів, бо збирається збільшити навчальні площі.

Офіційно будівля у Дубні — на балансі медичного коледжу, який є комунальним закладом облради. За словами директорки коледжу Надії Венгрин, лабораторний центр роками не сплачував за користування приміщеннями коштів. З проханням укласти договір оренди центр МОЗ звернувся тільки тоді, коли справа про його виселення опинилася у суді.

Днями конфлікт у Дубні розглядала комунальна комісія облради. Депутати стали на сторону  медколеджу. Мовляв, якщо директорка наполягає на розширенні закладу, її потрібно підтримати. Нове приміщення для лабораторного центру комісія попросила підшукати Дубенську міськраду та Рівненську ОДА, проте виселятимуть лабораторний центр та близько 40 його працівників тільки після рішення суду. Як зазначали депутати, логічніше було б, якби лабораторний центр МОЗу у Дубні діяв при лікарні.

Заперечення були тільки у Романа Сафонова, в.о. директора Рівненського обласного лабораторного центру, якому підпорядковане відділення у Дубні. За його словами, це приміщення добудували до будівлі коледжу у 70-х роках саме для СЕС. Але начебто щоб не брати погодження у Москви на відкриття нового закладу, записали будівлю на баланс тодішнього медучилища.

Спірне приміщення, між іншим, має більш як 700 кв. м. Як зазначає Роман Сафонов, така площа центру потрібна, бо незабаром кількість працівників там зросте. Лабораторія у Дубні обслуговуватиме кілька південних районів Рівненщини.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також