Хто будує вілли на землі, виділеній бійцям?

2388 0

Ми у соцмережах:

Хто будує вілли на землі, виділеній бійцям?

Рівненська міськрада призупинила виділення безкоштовних земельних ділянок для бійців АТО під будівництво житла. Щоб уникнути скандалів. Адже після кожного голосування за ці питання на сесіях виникало багато запитань навіть у тих, хто ту землю отримував.

Дійшло до того, що керівник Спілки ветеранів АТО Рівненщини Олександр Василенко публічно звинуватив депутатів у можливих зловживаннях. Адже, на думку вояків, одним з них дають землю у кращих районах, а іншим — в гірших. Розташування ж суттєво впливає на її вартість. Міських обранців також взяли сумніви — чи виділену землю отримає саме боєць, а не хтось із грішми за його спиною.

Тому прийнявши рішення щодо 753 ділянок, вирішили зупинитись. Наступні земельні ділянки роздаватимуть після завершення інвентаризації, яку ще торік затіяв міський голова Володимир Хомко. Кажуть, що інвентаризація може тривати й кілька років.

Олександр Курсик, депутат міської ради:

— Самі воїни розповідають, що до них звертаються певні люди, які пропонують, аби вони скористалися своєю можливістю отримати землю. Нібито, за питання про виділення їм земельної ділянки домовляться з депутатами, а бійці натомість згодом за певні кошти перепишуть на них землю.

Олександр Василенко, голова Спілки ветеранів АТО:

— Ні для кого це не секрет. Навіть навпроти мого будинку висить оголошення. Мовляв, воїни, звертайтеся до нас із землею за винагороду. Приходить до такої фірми людина та укладає угоду. Їй за землю можуть заплатити від 2 тисяч гривень та вище. Усе залежить від того, в якому районі знаходиться ділянка. Максимальна сума винагороди, про яку мені відомо, це 20 тисяч доларів. Бійцю лиш потрібно виступити на сесії, розповісти, як він воював. Дуже добре, коли є поранення. Тоді взагалі ніхто питань не задаватиме. Землю виділять і все.

Сергій Таргоній, начальник управління земельних відносин:

— Перший етап інвентаризації уже закінчився. Завершено пошук можливих вільних наділів у промислових зонах провулку Робітничого та на Соборній. Буде ще другий, третій та четвертий етапи. Адже Рівне велике, тому підрахунок вільної землі робиться почергово. Є, наприклад, обласний центр, де інвентаризація проводилася кілька років. Для великого міста — це нормально.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— У черзі на землю зараз перебуває 2375 бійців. Очевидно, що для всіх землі не вистачить. В районі Тинного розроблено мікрорайон десь на 400 вільних ділянок. Треба їх роздати та закрити цю тему. Тоді вже ніхто не зможе когось звинувачувати. Адже вся вільна земля, на якій можна будуватись, у місті буде роздана.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також