Хто заплатить за тепло у Рівному ?

714 0

Ми у соцмережах:

Хто заплатить за тепло у Рівному ?

Як забезпечити теплопостачання в новому опалювальному сезоні? Якщо у 2021–2022 роках різницю у тарифах за спожите тепло компенсували з міського бюджету, щоб суми в платіжках рівнян не збільшилися, то минулого сезону ці витрати пообіцяла узяти на себе держава. Тим не менш, жодної гривні на рахунки теплопостачальних підприємств так і не надійшло, а на носі — новий сезон.

Тож міська рада проситиме Кабінет Міністрів, щоб цю заборгованість погасили з держбюджету — йеться про 353 мільйони гривень, які не отримали місцеві ТОВ «Рівнетеплоенего», КП «Квасилівтеплоенерго» та ТОВ «Старт».

Як вказано у зверненні, яке депутати збираються прийняти на найближчій сесії, раніше теплопостачальним підприємствам громади з міського бюджету виплатили 217 млн. грн. на конкретні цілі — для оплати за природний газ та послуги з його розподілу і транспортування. Нині ж тепловики самі боргують за газ «Нафтогаз Трейдингу» понад 653 мільйони гривень. Тож як буде цього опалювального сезону, поки невідомо. Підвищити тариф на тепло теж не можуть, бо триває мораторій.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також