Кинули гранату і втекли: на Рівненщині вчилися, як затримати ДРГ (ФОТО)

1717 0

Ми у соцмережах:

фото - з фейсбук-сторінки обласної поліції

Підрозділи СБУ, Нацполіції та національної гвардії провели масштабні навчання в одному із прикордонних районів Рівненщини.

Відпрацьовувалися дії у разі прориву на територію області ворожої диверсійно-розвідувальної групи з Білорусі.

У рамках навчань було зімітувано проникнення однієї ДРГ до міста, де знаходиться атомна електростанція, а інша - захопила у заручники сина одного із керівників енергооб’єкта і вимагала повністю його зупинити.

Правоохоронці із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ знешкодили умовні ворожі групи, звільнили «потерпілих» і таким чином запобігли можливій техногенній катастрофі.

Відпрацювання злагодженості відбувалися в умовах максимально наближених до реальних.
 
Зі свого боку, в поліцейських був інший сценарій. 
 
- За умовним сценарієм, група озброєних осіб під час перевірки документів не виконали вимоги поліцейських про зупинку та почали втікати. Правоохоронцям вдалося заблокувати авто та затримати водія. Інші двоє, кинувши гранату, втекли та почали переховуватись. Крім того, підпалили припаркований автомобіль. Відтак, силовики провели комплекс дій щодо виявлення та локалізації зловмисників. Бійці спецпідрозділу «КОРД» штурмували будівлю та затримали їх. Рятувальники ліквідували наслідки пожежі, - розповідають в обласній поліції.
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також