Клесів: бурштин є – електрики немає

3223 0

Ми у соцмережах:

Клесів: бурштин є – електрики немає

Школа, п’ять котеджів на кілька квартир, приватні будинки, котельня та водонапірна башта у Клесові Сарненського району на два тижні залишилися торік без електрики.

Частину селища обслуговує електрична підстанція, яку збудував у свій час державний «Соснівський гранкар’єр». Від державного підприємства уже практично нічого не лишилося, підстанція стала нічийною і обслуговувати її обленерго не хоче.

Клесівцям самим доводиться оплачувати ремонт та закуповувати дороге мастило, аби не залишатися без електроенергії.

До 2010 року мешканці селища, які живуть у збудованому гранкар’єром масиві, сплачували за електрику ЗАТ.

Проте коли товариство почали ліквідовувати, а його майно дісталося трьом приватним товариствам, жодне з них не визнало право власності на електричну підстанцію, що за роки зносилася.

Мешканці житлового масиву у 2008 році утворили ОСББ «Сосна-120В», щоб відремонтувати за грантові кошти каналізацію.

А у травні минулого року змушені були самотужки шукати грошей і винаймати приватних електриків на ремонт електропідстанції.

Бо хоч і сплачують за електропостачання обленерго, останнє відмовляється ремонтувати підстанцію, бо та – не у її власності.

Голова ОСББ Надія Серікова зазначає, що мешканці масиву нещодавно самотужки залляли дороге мастило у підстанцію, але менше, аніж потрібно для нормальної її роботи.

Мешканці просять, щоб підстанцію взяли на свій баланс або «Рівнеобленерго», або Клесівська селищна рада. Проте для цього принаймні потрібно знайти документи, у чиїй власності споруда на сьогодні.

Проблему клесівців розглядала обласна рада. Депутат із Клесова Олександр Васильєв просив колег ухвалити рішення, яким би можна було зобов’язати нинішнього утримувача підстанції, коли з’ясують, хто це, передати її селищній раді чи обленерго.

Представник енергокомпанії зазначив, що подібні випадки в області вже були. За його словами, найпростіше – дати оголошення у газету про пошук власника. Якщо протягом року ніхто не зголоситься, через суд підстанцію можна буде передати у комунальну власність селищної ради.

Торік депутати облради виїздили до Клесова подивитися, чи у гранітних кар'єрах немає бурштину

До слова, Клесів відомий активним видобутком бурштину. Проте поряд села є також гранітні кар’єри. Торік обласна рада надала погодження ТзОВ «Соснівський гранкар’єр» на видобування там гранітів.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також