Кохання не чекає: у Рівному одружуються в масках та без гостей

1918 0

Ми у соцмережах:

Кохання не чекає: у Рівному одружуються в масках та без гостей

Як щось незвичне сприйняли у неділю рівняни появу в парку Молоді нареченого з нареченою. Молода пара прийшла на Лебединку заради весільної фотосесії, які відбуваються там традиційно. Своєю появою закохані усім нагадали, що уже минув Великий піст, а отже, розпочалась пора весіль. Проходитимуть весільні церемонії з дотриманням карантинних вимог. У цих особливих умовах на Рівненщині в травні планують розписатися 203 пари.

Катерина Новікова, начальник обласного відділу ДРАЦС в Рівненській області:

Державна реєстрація шлюбу проводиться як і раніше. Адже люди за місяць подавали заяви. Для нас не стало несподіванкою, що деякі пари попросили перенести урочистості. Хочуть, щоб вони відбулися після карантину. Бо окрім церемонії розпису, організовують святкові гуляння. Однак їх зараз важко організувати, зважаючи на обмежувальні заходи. Жодне кафе в області не має права організовувати великий бенкет. Але є багато закоханих, які не хочуть чекати. Для них проводиться реєстрація шлюбу, проте молодята повинні мати індивідуальні засоби захисту. Наречені мають бути в масках/респіраторах і в рукавичках. Разом із ними приходять рідні — але на церемонії не може бути більше 10 осіб. Зазвичай у Рівному до РАГСу на проспекті Миру або до міського Будинку культури наречені приходять лише вдвох. Із спілкування з ними можна зробити висновок, що гуляння в них відбудуться тоді, коли завершиться карантин. Досі існує можливість проводити виїзний розпис, проте нам вдається переконувати молодят, що безпечніше одружитися у приміщенні.

Додамо, що вартість одруження залежить від бажань пари. Звичайне одруження з церемоніймейстером коштує 400 грн., за скороченою процедурою — 200 грн., виїзна церемонія — 1500 грн. та «Шлюб за добу» — 2500 гривень. Наразі ще розглядається можливість проводити церемонію в органному залі, проте дозвіл на це мають дати зі Львова, де знаходиться Західне міжрегіональне управління юстиції.

Як розповів речник Рівненської єпархії ПЦУ отець Василь Рудніцький, попри карантин обряд вінчання в Покровському соборі буде звершуватися. Але на церемонію пускатимуть лише рідних пари, щоб усіх присутніх в храмі було не більше 10 осіб.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також