Коли більше — не краще

1099 0

Ми у соцмережах:

Коли більше — не краще

Обираючи крем із захистом від сонця, варто бути уважним і обережним. У хорошому кремі від сонця повинні бути такі складники, як цинк (zinc), діоксид титану (titanium dioxide), авобензон (avobenzone) та мекзорил (мexoryl SX). Вони ефективно блокують ультрафіолетові промені та не дають їм проникнути через шкіру. Бажано остерігатися кремів зі складниками, що впливають на гормональний баланс та/або є канцерогенами: оксибензон (oxybenzone) та ретинол (vitamin A, retinyl palmitate).

Не варто марнувати гроші на креми від сонця з фактором захисту SPF вище 50+. Для щоденного використання краще обирати крем з SPF 15-30+. Якщо ж плануєте перебувати на сонці тривалий час, віддайте перевагу тому, що має фактор захисту 30+.

Краще обирати засоби, що захищають від ультрафіолетових променів спектра А та В (UVA та UVB). Однак не забувайте, що будь-який крем слід періодично наносити повторно. Навіть водостійкі з часом змиваються. Крім того, жоден крем не може втриматись при частому контакті з рушником, піском, одягом тощо.

Ні в якому разі не мажте свого малюка кремом від сонця, попередньо не проконсультувавшись з педіатром. Крім того, перед використанням крему спершу протестуйте його на невеликій ділянці шкіри на зап’ястку, аби перевірити, чи в дитини немає алергії на якийсь із компонентів.

Спреї легше наносити, але вони не забезпечують рівномірного та достатньо товстого шару для належного захисту шкіри. Краще все ж обирати креми та лосьйони, особливо для захисту обличчя.

Перебуваючи на сонці, захищайте шкіру не тільки за допомогою крему, але й одягайте сорочку, капелюх, шорти чи штани, коли це можливо. На пляжі, коли не перебуваєте у воді, намагайтесь ховатися в тіні від парасольки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також