Коли діагностичний стане «кольоровим»?

1526 0

Ми у соцмережах:

Коли діагностичний стане «кольоровим»?

Сірі стіни обласного діагностичного центру, що на вулиці 16 Липня у Рівному, утеплять і зроблять яскравими. Коли це станеться — невідомо. Тендер на ці роботи провели ще наприкінці минулого року, з фірмою договір уклали, а от грошей не дали.

У діагностичному центрі мають не тільки утеплити фасади, а й замінити вікна та вхідні двері: замість старих, металевих та рипучих встановлять автоматичні прозорі двері. Передбачена і заміна козирка над входом.

Відповідно до тендера, завершити роботи мали б до кінця 2018 року, але будівельники ще не приступали до роботи. Причина — у грошах. Проект утеплення діагностичного не потрапив до списку об’єктів, які отримають цього року фінансування із Державного фонду регіонального розвитку. Про фінансування з обласного бюджету поки теж не йдеться. А якщо до кінця року роботи не виконають, на наступний утеплення, очевидно, обійдеться дорожче і фірмі-переможцю заплатять на кілька сотень тисяч гривень, а то й мільйонів більше.

— Яким буде дизайн стін після утеплення — ще не визначили, — коментує директор обласного департаменту з питань будівництва Ярослав Мазярчук. — Коли дійде до виділення коштів на реконструкцію, обговоримо колір з виконавцями робіт та з міськими архітекторами. Важливо, щоб дизайн діагностичного вписувався в архітектурну концепцію Рівного.

А тендер на утеплення діагностичного виграла фірма, створена торік у невеликому селі Бригадирівка Радивилівського району, — «Компанія Барбакан». За даними держреєстру, належить вона 24-річному випускнику Острозької академії Валентину Мандрицькому. На нього також зареєстроване товариство «НБК-Рівне», яке вже має два договори з обласним департаментом будівництва: на реконструкцію житлового будинку Олександрійської школи-інтернату та будівництво складу Острозького психоневрологічного інтернату.

Пропозиція «Компанії Барбакан» на торгах була найдорожчою — 5,5 млн. грн. Найдешевший учасник торгів — острозька компанія «Смартінвестбуд» — хоч і був спершу визнаний переможцем торгів (з сумою 4,9 млн. грн.), не подав документи для укладення угоди. Ще трьом дешевшим товариствам тендерна комісія департаменту будівництва відмовила у перемозі, посилаючись на те, що подані ними документи не відповідають тендерній документації.

Алла САДОВНИК. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також